Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Delsystemingenjör/Apparatingenjör i Gripen hos Aeronautics

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 4 June 2023

Vi söker ingenjörer för att stötta våra utvecklingsprojekt inom Gripen på Aeronautics i Järfälla. Låter det som något för dig? Läs mer nedan och skicka in en ansökan!

Din roll

En delsystemingenjör, eller apparatingenjör som vi kallar rollen inom Aeronautics, är en bred roll som kräver en del systemkunskap samt ordningssinne och intresse för detaljer. En del apparater/produkter köper vi in av underleverantörer, andra utvecklar vi själva inom Saab.

Som delsystemingenjör/apparatingenjör kommer du ansvara för en eller flera specifika apparater/produkter under hela deras livscykel (t.ex. svara på frågor om produkten, hålla system uppdaterade med rätt information, initiera hantering då komponenter/reservdelar inte längre går att köpa/tillverka och mycket mer). Du kommer även vara en del av ett inköpsteam vid upphandling, utvecklingsteam vid egenutveckling samt ett leverantörsteam/vidmakthållandeteam under produktens livscykel. Att ta fram teknisk dokumentation till offertförfrågningar tillsammans med utvecklingteamet innefattas också i rollen.  

Du kommer att ha kollegor i både Järfälla och Linköping. I rollen ingår därför en del resor mellan Stockholm och Linköping men även längre resor både inom och utanför Sverige kan bli aktuella.

Du är spindeln i nätet när externa leverantörer kontrakteras rörande utveckling, kvalificering och produktion för produkter till våra system. Vid egenutveckling har du även stöttning mot vår produktion under tillverkningsfasen samt reparenthantering i vidmakthållandefasen.

Sammanfattningsvis betyder det att:

  • du ansvarar för upphandling av nya apparater/produkter
  • du ansvarar, tillsammans med projekt Q, för kvaliteten av produkten/apparaten under hela dess livscykel
  • du håller kontinuerligt våra system uppdaterade med korrekt information för apparaterna/produkterna

Din profil

Vi letar efter dig som är en driven ingenjör och som vill utvecklas och utmanas. Du ska ha viljan och kompetensen att lära dig våra produkter och bli en del av vårt kunniga och trevliga team. Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom elektroteknik, teknisk fysik eller data och har arbetat några år som utvecklare eller systemingenjör.

Du ska tycka om att samarbeta med och leda andra men också att arbeta självständigt och ha en problemlösande analytisk förmåga. Vi söker en person som är positiv och som har förmågan att inspirera och kommunicera med andra. 

Utöver detta är du:

  • ansvarstagande och driven i tekniska frågor
  • väl kommunicerande i såväl svenska som engelska i både tal och skrift
  • öppen för att vara i Linköping en eller ett par dagar i månaden samt i förekommande fall enstaka besök hos leverantörer även i andra länder

Vi värdesätter dessutom att du är strukturerad och kvalitetsmedveten, har en bakgrund av hårdvaruutveckling och gillar att jobba hands on med hårdvara (och kan vara med i labbet och på produktion och testa samt felsöka).

Hos oss tillämpar vi flextid och sätter stor vikt vid möjligheten att kombinera arbete med privatliv. Våra anställda har tillgång till ett omfattande förmånspaket som bl.a. innehåller friskvård och aktiesparande och vi ser din framtida utveckling som ett viktigt fokusområde.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att tillhöra sektionen Data Communication & Recording Systems, en sektion med huvudsakligen systemingenjörer och apparatingenjörer. Sektionen tillhör området Video and Display Systems som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, bearbetning, distribution och lagring av data och video.

Video and Display Systems är idag ett 80-tal medarbetare placerade i Järfälla. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, Ethernet kommunikation och machine learning.

Är du redo för nästa steg i karriären och vill jobba med oss? Då ser vi fram mot din ansökan! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.