Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
sales-and-marketing.jpg

Deputy Product Manager - Ground Combat

Karlskoga, Sweden
Closing date: 30 January 2023

Din roll

Som "Deputy Product Manager" (Biträdande Produktledare) arbetar du i huvudsak med att stötta produktledare med underlag, planering, genomförande och uppföljning rörande verksamhet kopplad till produktfamiljerna Carl-Gustaf, AT4, NLAW. Arbete med produktfamiljerna karakteriseras av attraktiva produkter, innehållande teknik i framkant, med en bred internationell kundbas.

Du kommer att jobba på avdelningen Product Management inom Ground Combat. På Product Management ansvarar vi för den långsiktiga lönsamheten för produktfamiljerna CG, AT4, NLAW. Dessutom stöttar vi Marketing & Sales i offertarbeten och försäljningsprocessen samt Programme Management i programgenomföranden.

I denna roll kommer du typiskt:

  • Stötta arbete med att tillse att våra produktfamiljer är producerbara, vidareutvecklas och är lönsamma

  • Stötta arbete rörande innovationsverksamhet och produktstrategiarbete

  • Utarbeta/analysera möjliga investeringar (kostnads-/intäktsanalys; "business case")

  • Utarbeta kalkylanmodan

  • Utarbeta projektdirektiv

  • Stötta genomförande av produktinvesteringar (nyutveckling) och/eller förbättringsprojekt

  • Planera och genomföra produktrevisioner

  • Arbeta med omvärldsbevakning (konkurrenter, kundbehov, teknik, etc)

  • Planera och leda långsiktigt kvalitetshöjande åtgärder för produktfamiljerna

Din profil

Vi tror att du har erfarenhet av projektledning i utvecklings-/teknikprojekt. Civilingenjörsexamen eller motsvarande är önskvärt, och du har lätt att lära dig nya saker.

Det är meriterande om du har erfarenhet från försvarsmakten och/eller har arbetat med kvalitetsarbete.

Som person är du en god lyssnare och driven kommunikatör, speciellt i samarbete med kunder och interna intressenter. Dina språkkunskaper i svenska och engelska håller självklart hög kvalitet.

Du har också lätt att anpassa dig i olika miljöer och kulturer då kundbasen är stor och internationell.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.