Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Designingenjör

Location
Nyköping, Sweden
Contact
Åsa Mårtensson [C]
Hans Wibom
Closing date
4 November 2020 Apply for this job!

Känner du dig redo för nya utmaningar och har ett intresse för flyg?
Vi söker ingenjörer till vår designorganisation i Nyköping 

Din roll

Hos oss får du möjligheten att arbeta med både flygplan och helikoptrar, genom hela kedjan från ide’ till färdig produkt. Vi är en designorganisation som arbetar med att ta fram lösningar för modifiering och reparation av luftfartyg, både civila och militära. Vi är ett team bestående av 10 personer där ett öppet och transparent arbetsklimat råder och där varje medarbetare tar stort eget ansvar för sitt arbete och sin egen utveckling.

Som ingenjör hos oss behöver du förstå kundens krav och hur man kan lösa komplexa problem. Du kommer att få delta i hela kedjan från utformning, design, testning och verifiering och får vara med att ta fram tekniska underlag för tillverkning, installation och instruktioner för fortsatt luftvärdighet och certifiering. Allt arbete sker i projektform och du samarbetar med representanter från inköp, produktion och installation.

Din profil

Du är Flygingenjör, civil/högskoleingenjör eller har annan likvärdig teknisk bakgrund. Erfarenhet från flygbranchen, arbete i en Part 21J-organisation samt kunskap om gällande regelverk och certifieringsspecifikationer är meriterande. Vi söker efter en Mekanikingenjör och en El/avionikingenjör.

Som person gillar du att arbeta med människor, du är självgående, noggrann, analytisk och prestigelös. 

Du behärskar engelska i tal och skrift.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Avdelningen Support Solution består i dag av ca 250 medarbetare. Vi finns i Linköping , Nyköping, Ljungbyhed, Östersund och Stavanger. Vi har en bred verksamhet med inriktning på service och underhåll av civilt och militärt flyg och vi har en stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.


Sektionen Design & Development som du blir en del av, finns i Nyköping och är belägen på vår site vid Skavsta Flygplats. Vi tillhandahåller nyckelfärdiga modifiering- och reparationslösningar till våra kunder.

På Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Välkommen med din ansökan!

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.