Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Detaljplanerare

Linköping, Sweden
Closing date: 5 April 2023

Vi behöver nu förstärka vår sektion Detailed Planning inom Production Management Office med en Detaljplanerare, vilket ger dig en möjlighet att ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss.

Din roll

Som detaljplanerare ansvarar du för att, i samråd med respektive verkstadsledning, planera, prioritera, styra och följa upp egen verkstad eller del därutav. Detta innebär framtagning av detaljplaner, planera och genomföra materialundersökningar och frisläppa tillverkningsordrar samt ingå i ett stödteam med andra stödroller för att säkerställa att produktionen flyter på enligt plan. Du kommer verka som spindeln i nätet där du har ett brett kontaktnät och arbetar både administrativt men även operativt i mer akuta ärenden.

Din profil

Vi söker dig som har intresse för planering, produktionsstyrning och ändringshantering. Du bör ha en god samarbetsförmåga då du kommer samarbeta tvärfunktionellt med olika funktioner och roller. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad och serviceinriktad i ditt förhållningssätt.  

Vi ser även att du har:

  • Utbildning inom logistik/transport alternativt annan erfarenhet av arbete i produktion eller liknande

  • Kunskap om produktion, verkstadsupplägg med tillhörande tillverkningsflöden

  • God insikt i planeringssystem/affärssystem (IFS/ERP)

  • Erfarenhet av Officepaketet (Word, Excel)

  • God kommunikationsförmåga, kunskaper i engelska i tal och skrift

  • Kunskap om Saab Aeronautics produkter är meriterande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du är välkommen att skicka in din ansökan på antingen svenska eller engelska.

Välkommen in med din ansökan!

Vid frågor kontakta rekryterande chef: Sandra Johansson, tel. 0734-185021

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.