Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

DevOps ingenjörer hos SAAB Business Application

Göteborg, Sweden
Closing date: 4 June 2023

SAAB växer snabbt och står inför en lång och spännande resa med aktuella samhällsnyttiga projekt. På denna resa spelar IT en väsentlig roll och vi behöver nu förstärka vårt team som jobbar med utveckling av våra IT-system. Business Application inom Saab Group IT söker därför DevOps ingenjörer till rad intressanta projekt. Är du en DevOps ingenjör som är intresserad av att arbeta på Saab är du välkommen att skicka in din ansökan för att bli medlem i ett team som jobbar mot att ta Saab in i framtiden.

Din kommande roll:

Som DevOps ingenjör kommer du att arbeta med vårt team för att utveckla och implementera verktyg för automatisering och konfigurationshantering. Du kommer också ha ansvar för övervakning och driftsättning. Du kommer tillhöra ett mindre team med kollegor som besitter kunskap inom olika områden. Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

 • Programutveckling, (front och/eller back end)

 • Förvaltning med hjälp av Linux

 • Utveckling med hjälp av Open Source där du sikt även arbetar med att automatisera de operativa bitarna

 • Konfigurationshantering

Den du är idag:

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet inom arbete som DevOps ingenjör eller liknade. Du har erfarenhet av ovanstående punkter och du bör ha god kommunikativ förmåga och ett samarbetsorienterat förhållningssätt.

För att trivas i rollen tror vi du har kunskap inom något eller några av nedanstående områden

 • Golang

 • ZeroMQ

 • angular, react, eller vue.js

 • Helm

 • Jenkins el motsv

 • Git

 • Atlassian

 • Kubernetes

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Group IT är en del av Saab AB med globalt ansvar för utveckling, drift och hantering av företagets gemensamma IT-miljöer. Inom området Business Applications arbetar vi med styrning, affärsutveckling och förvaltning inom IS/IT-området. Business Applications har många gånger det primära IT-gränssnittet ansvaret in mot våra stora utvecklingsprojekt på Saab och är en stor leverantör av R&D-förmågan inom IT.

Software Applications har ansvar och vidareutvecklar IT-system som stöttar team som jobbar med mjukvaruutveckling inom Saabs olika enheter/affärsområden. På sektionen jobbar idag cirka 20 personer och verksamheten är fördelad över ett antal olika team. På arbetsplatsen finns en prestigelös kultur där man är professionell & engagerad, respekterar, stöttar och lär av varandra, resultat når vi tillsammans som team.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Välkommen in med din ansökan!