Skip to content Go to main navigation Go to language selector

DEVOPS till träningssimulatorer för Gripen – en unik möjlighet för utvecklare som söker nästa utmaning!

Location
Linköping, Sweden
Closing date
5 December 2020
Apply for this job!

Ett unikt team söker en unik person till en unik produkt.

Din roll

I utveckling av Gripen ligger en stor tyngd på simulatorer, dels för att stödja utvecklingsarbetet för flygplanet men också för att träna och utbilda piloter. Du kommer att jobba på en sektion som ansvarar för utveckling av nästa generations träningssimulator för Gripen E. Din roll blir därför en viktig del i arbetet att skapa en säkrare framtid!

Du kommer jobba som utvecklare eller testare/integratör av mjukvarukomponenter. Du kommer ingå i ett team som består av mellan 6-10 duktiga utvecklare och ni arbetar tillsammans för att nå framgång i olika utmaningar.

Arbetet inom träningssimulatorer ger en bred grund att stå på då teamen jobbar med många olika delar av simulatorutvecklingen. Detta varierade arbete som spänner över olika kompetensområden ger goda möjligheter till kontinuerlig utveckling både personligt och professionellt.

Du kommer exempelvis ha arbetsuppgifter som rör:

  • Continous Integration

  • Continous Deployment

  • Jenkins

  • Azure DevOps.

Din profil

Du har relevant utbildning samt några års arbetslivserfarenhet inom devops. Vi ser gärna att du har arbetat som utvecklare eller arkitekt i ett större mjukvaruprojekt, gärna med erfarenhet inom C++. Tidigare erfarenhet av arbete med systemintergration är också meriterande. Vi ser det även som ett plus om du har arbetat i agila mjukvaruteam eller i roller som kräver kommunikation mellan olika team.

Vi söker dig som är öppen, kommunikativ och som tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du trivs i en miljö där arbetsuppgifterna är varierade och du får använda din förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter.
Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas och växa som individ och vi tror därför att du är en målinriktad person som brinner för att ta dig an nya utmaningar.

Om du är intresserad av flygplan, simulering eller hårdvara tror vi att du kommer trivas extra bra hos oss.
Vi ser gärna att du har ett intresse för simulering av realistiska system och brinner för att ta reda på hur saker och ting fungerar.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Hos oss finns mångårig erfarenhet med ett djupt och brett kunnande inom simulatorteknik och vi är unika i vår roll som komplett leverantör genom hela produktutvecklingscykeln. Som arbetagivare ger vi stora möjligheter till utveckling och vi lägger mycket vikt vid balansen mellan arbete och fritid.

Avdelningen Simulatorer, Träning och Support systems är en del av Aeronautics och ansvarar för att stötta övrig verksamhet med träningssystem, riggar och stödsystem i samtliga produktutvecklingsfaser (koncept, marknadsföring, utveckling och verifiering/validering). Dessutom ansvarar avdelningen för att leverera egna produkter kring pilotträning (Träningssimulatorer). Här finns alla ingenjörskunskaper som krävs för att konstruera, utveckla,  producera och leverera samt även genomföra utbildning inom levererade produkter och system. Vi har en internationell inriktning  och bedriver drift och förvaltning av stora anläggningar både inom och utom Sverige, dessutom driver vi ett antal internationella samarbeten kring utveckling och produktion.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.