Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

DevSecOps Developer

Malmö, Sweden
Closing date: 18 October 2023

SAAB växer snabbt och står inför en lång och spännande resa med aktuella samhällsnyttiga projekt. På denna resa spelar IT en väsentlig roll och vi behöver nu förstärka vårt team som jobbar med utveckling av våra IT-system. Business Application inom Saab Group IT söker därför DevSecOps ingenjörer till ett projekt i framkant. Är du en DevSecOps ingenjör som är intresserad av ny teknik, att jobba i cross-funktionella team med löpande leveranser och möjlighet att arbeta remote vill vi gärna prata med dig!

Är du positiv, engagerad och intresserad av att jobba med systemutveckling? Vill du vara en del i ett nytt team där ledorden är nyfikenhet, samarbete och värdeskapande?

Det här är din möjlighet att bli en del av ett spännande globalt företag som erbjuder stora möjligheter. Vi hoppas att du vill bli en del av vårt team och bidra till den expansiva fas vi står inför.

                                                       

I teamet jobbar vi remote med virtuella lösningar för att interagera och parprogrammera och har teamdagar on site 2-3 dagar i följd per kvartal. Saab har kontor på flertalet platser i landet och det finns möjlighet att arbeta på ett närliggande kontor. Vi arbetar med ett spännande projekt med ny teknik för att framtidssäkra Saab. Bland uppgifterna ingår att arbeta nära flertalet team inom våra olika verksamhetsområden för att säkra behov- och kravuppfyllnad samt olika tekniska gränssnitt. Vi utvecklar, testar och driftar kontinuerligt och söker flera personer med olika kompetenser att bilda ett drivet och diversifierat team.

Den du är idag:

Vi söker personer som vill ingå ett drivande team där man får vara kreativ och tänka utanför boxen, har ett brinnande intresse för mjukvaruutveckling, relevant utbildning och/eller erfarenhet av att arbeta inom DevSecOps metodiken. Vidare ser vi gärna att du som person är lagspelare, är engagerad i arbetsuppgifterna och har ambitionen att kontinuerligt lära sig.

För att trivas i rollen tror vi du har kunskap inom något eller några av nedanstående områden

  • Containers / Kubernetes
  • Git
  • Utvecklingsverktyg för containers i YAML-format
  • Öppen källkod - FOSS
  • Automation CI/CD
  • Infrastructure as Code (IaC)
  • Testning och testautomation
  • God kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassning kan, det i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Group IT är en del av Saab AB med globalt ansvar för utveckling, drift och hantering av företagets gemensamma IT-miljöer. Inom området Business Applications arbetar vi med styrning, affärsutveckling och förvaltning inom IS/IT-området. Business Applications har många gånger det primära IT-gränssnittet ansvaret in mot våra stora utvecklingsprojekt på Saab och är en stor leverantör av R&D-förmågan inom IT. Software Applications har ansvar och vidareutvecklar IT-system som stöttar team som jobbar med mjukvaruutveckling inom Saabs olika enheter/affärsområden. På sektionen jobbar idag cirka 20 personer och verksamheten är fördelad över ett antal olika team. På arbetsplatsen finns en prestigelös kultur där man är professionell & engagerad, respekterar, stöttar och lär av varandra, resultat når vi tillsammans som team. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Välkommen in med din ansökan!