Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

DevSecOps Tekniker Linux

Göteborg, Sweden
Closing date: 13 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi söker dig som vill spela en viktig roll i att säkerställa Saabs framtid genom att bidra till utvecklingen av en ny plattform för hantering av exempelvis lösenord, certifikat och nycklar. Du kommer att vara en del av ett sammansvetsat och erfaret team, vilket ger dig många möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Utöver att bygga och implementera den nya plattformen, kommer teamet du tillhör även att ansvara för företagets befintliga lösningar inom Public Key Infrastructure (PKI), multifaktorautentisering (MFA) och kommunikationssäkerhet (COMSEC). Detta innebär att du får en bred och djup inblick i kritiska säkerhetsfunktioner och teknologier, vilket ytterligare stärker din kompetens och erfarenhet inom området.

Tjänsten innebär ansvar för utveckling och förvaltning av Hashicorp Vault i Saabs nya plattform. Detta innefattar daglig drift och operativt arbete, såsom hantering av incidenter och beställningar. Arbetet kan även systemdesign i samarbete med kollegor och inkludera deltagande i projekt.

Din profil

För att trivas i rollen som DevSecOps tekniker tror vi att du är en nyfiken person som älskar att djupdyka i problem och ständigt lära dig nya saker. Du brinner för säkerhet och förstår att det är grundläggande för att bygga hållbara system. Vi värdesätter erfarenhet över formell utbildning, så om du har arbetat med containerteknologi och kluster är det ett stort plus. Du trivs med att arbeta i team och ser dig själv som lite av en tekniknörd. Din passion och expertis kommer att göra dig till en ovärderlig tillgång för oss.

Tjänsten är i första hand placerad i Linköping eller Göteborg.

För att passa i rollen ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av:

 • Kubernetes
 • Ansible
 • Terraform
 • GitOps i Gitlab
 • Keycloak
 • REL or Ubuntu

Det är även meriterande med följande:

 • OpenStack
 • Hashicorp Vault
 • IaC
 • IT-säkerhet          
 • Automation
 • DevOps
 • Jira

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här