Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Director Technical Sales Support

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
31 October 2021
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som ”Director Marketing & technical sales” kommer du att genomföra teknisk marknadsföring av våra missilsystem. Fokus är inledningsvis på RBS 70 NG, men även andra produkter kan bli en del av dina arbetsområden. Du kommer att stödja vår säljorganisation med teknisk och taktisk kunskap om våra produkter samt hur de används i olika operativa miljöer runt om i världen.

Exempel på innehåll i tjänsten är;

  • Stöd till säljorganisationen i Sverige och internationellt
  • Ge stöd till kunder och härvid svara på taktiska och tekniska frågor
  • Delta i och stödja kunddemonstrationer
  • Genomföra kundpresentationer m.a.o. marknadsföra våra produkter i Sverige och internationellt
  • Delta i och bidra med taktisk och teknisk kunskap vid offertarbeten
  • Planera och delta i försvarsmässor runt om i världen
  • Ansvara för och genomföra konkurrentanalyser
  • Ansvara för ”sales and promotion” aktiviteter
  • I nära samarbete med vår kommunikationsavdelning, ansvara för och producera marknadsföringsmateriel

Din profil

Meriterande för dig som söker den här tjänsten är om du har en bakgrund där du har en erfarenhet av att arbeta i militär miljö och gärna med RBS 70 systemet. Kunskaper om andra missilsystem eller vapensystem är att betrakta som en ytterligare merit.

Mycket viktigt är att du är en person som tycker om att interagera, samarbeta och kommunicera med andra människor på olika nivåer i olika organisationer. Du är flytande på Svenska och Engelska i såväl tal som skrift. Kunskaper i andra språk är meriterande.

Du är positiv till att resa eftersom tjänsten kräver ett antal resdagar per år. Du tycker om att arbeta i grupp såväl som enskilt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Du blir en del av ett team som arbetar tillsammans i vår försäljningsorganisation på den globala marknaden. Tjänsten innebär i huvudsak att stötta försäljningsorganisationen med teknisk marknadsföring och taktisk kunskap vad gäller nyttjandet av våra produkter inom missilområdet. Innehållet i tjänsten är mycket varierande. Din placering kommer att vara på Saab Dynamics i Karlskoga men innebär även att du kommer att behöva resa över stora delar av världen.

För rätt person är detta en intressant och utmanande befattning med goda karriärmöjligheter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.