Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Dockningsarbetare

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
10 February 2022
Apply for this job!

Dockningsarbetare

 

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Vad du blir en del av Saab representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Våra kunder finns inom svenska Försvarsmakten men även inom utländska försvarsmakter och företag. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken inom det marina området. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi nu utökar vår avdelning.

 

Din framtida utmaning
Som dockningsarbetare på Saab kommer du främst att arbeta med torrsättning av fartyg i torrdockor eller med fartygslift. Du kommer att få upplärning på plats. Man arbetar mycket med truck, travers och mobil arbetsplattform.

I arbetsuppgifterna ingår även underhåll av egen utrustning, enklare mekanikerarbeten ombord på fartyg, tillverkning och montering av tex vajerräcken, lyftredskap m.m. ombord på fartyg.

Du kommer att arbeta i team, så vi ser att du som söker är en lagspelare.

Arbetet kan vara mycket fysiskt krävande, vilket gör att du måste ha en god fysik.

 

Vem är du

Vi ser gärna att du har en bakgrund och erfarenhet i form av praktiskt arbete som exempelvis snickeri, mekanik, svetsning.

Erfarenhet av truck och traverskörning.

 

Meriterande

Har du erfarenhet inom sjöfart, hydraulik eller el, så är det meriterande.

Säkra lyft

Heta arbeten

Fallskydd

 

Innan anställning kommer du att genomgång en säkerhetsprövning och ett hälsotest.

Arbetstiderna är dagtid, skift kan förekomma.

 

Hos oss är det viktigt att du som medarbetare är lösningsorienterad, noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas. Med hård konkurrens om utrymmet så är det viktigt att du är flexibel och kan jobba lika bra ensam som i grupp. Arbetets karaktär gör att du bör behärska engelska.

Rekryteringarna sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

 

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Kontakta ansvarig rekryterare Nina Torebrink, 0455-10405, nina.torebrink@skill.se eller Mikaela Samuelsson, 0455-325365, mikaela.samuelsson@skill.se

 

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet