Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Driftanalys flyg- och underhållssystem

Location
Linköping, Sweden
Closing date
7 July 2022
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som driftanalytiker hos oss kommer du att:

  • Följa upp och analysera flygplanens driftdata med syfte att säkra både luftvärdighet och långsiktig förbättring av flygplanen och dess underhållssystem
  • Följa, utvärdera, prognosticera och rapportera flyg- och underhållsystemens trender bl a utifrån predikterad driftsäkerhet
  • Delta i utvecklingen av framtidens drift- och uppföljningssystem för flygplan
  • Samla in driftdata, komplettera och säkerställa att dessa kan hanteras i olika IT-system enligt tillräcklig datakvalitet.
  • Utgöra en del av backoffice mot de intressenter som har behov av framförallt driftdata och underhållsdata

Arbetet sker i projektform och är omväxlande med många kontaktytor. Större delen av arbetet sker internt i Linköping.

Den du är idag

Vi söker dig som är initiativrik, analytisk, har helhetssyn och äger ett utpräglat ordningssinne– du kan se både helheten och detaljerna! Övriga personliga egenskaper som vi värdesätter är samarbetsförmåga och en positiv inställning till nya utmaningar – vi vill att du ska tycka det är roligt att komma in på morgonen och känna dig manad att ta dig an vad dagen har att bjuda på.

Olika utbildningar och erfarenheter kan vara lämpliga för rollen, men vi ser helst att du har teknisk utbildning och kunskaper inom flygunderhåll. Särskilt meriterande är erfarenhet av operativ drift av Gripen eller Saab´s AEW&C-lösningar, alternativt berörda plattformar, vilka primärt utgörs av Saab 340, Saab 2000, och för Saab´s senaste AEW&C-lösning (Global Eye) Bombardiers Global 6000.

Följande ger dig ett plus i kanten:

  • Kunskap om Gripen eller Global Eye och god teknisk förståelse
  • Erfarenhet av Fleet Management system (t.ex. Maintenix)
  • Om du tycker om att arbeta med utveckling av framtidens drift- och uppföljningssystem och förstår vikten av korrekt data i analyser och rapporter

Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift, då vi arbetar med internationella affärer och projekt. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Läs mer om oss här

Gripen Sustainment, en affärsenhet inom Aeronautics Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Customer Support levererar tjänster och åtaganden inom området Integrated Logistics Support (ILS) som täcker hela livscykeln, från utveckling via driftsfas till och med avveckling. Detta bidrar till att Saab kan leverera hållbara supportlösningar och tjänster i syfte att få våra kunders system att fungera bra i drift. Området Logistics Engineering består av femton logistik- och driftanalytiker som främst arbetar inom flygdomänen. Vi har en öppen, prestigelös atmosfär och vi gör vad vi kan för att bibehålla denna så att våra anställda trivs hos oss! Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Som anställd hos oss är man med och bidrar till det som gör oss unika som företag och arbetsgivare. Vi kallar det för vårt ”Thinking Edge”, vilket du kan lära dig mer om via länken: https://www.youtube.com/watch?v=QowzuyfXtjQ

Sista ansökningsdag: 2022-07-07.

Vänligen observera även att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.