Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Driftanalys Gripen

Arboga, Sweden
Closing date: 30 September 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Sektionen Logistics Engineering består av femton logistik- och driftanalytiker som främst arbetar inom flyg. Vi levererar tjänster, åtaganden och produkter inom området Integrated Logistics Support (ILS) som täcker alla faser i ett flygplanssystem, koncept-, utvecklings-, leverans-, drift- och avvecklingsfas. Detta bidrar till att vi på Saab kan leverera hållbara lösningar och tjänster i syfte att få våra kunders flygplanssystem att fungera på bästa möjliga sätt.

Vi har en öppen, prestigelös atmosfär och vi gör vad vi kan för att bibehålla denna så att våra anställda trivs hos oss! Arbetet sker i projektform och är omväxlande med många kontaktytor både inom Saab och hos våra kunder. Större delen av arbetet kan ske antingen i Linköping eller i Arboga.

Din roll

Vi behöver växa som sektion då vi har många olika affärer och projekt att arbeta inom. Vi ser också ett behov av att fortsätta att utvecklas inom analysområdet. Då flera av våra produkter nu går in i driftsfasen innebär det fler åtaganden när det gäller att förbättra våra produkter både inom teknik och logistikflöden.

I rollen kommer du att arbeta med spännande och olika projekt och produkter genom hela affärsprocessen. Arbetet kommer att ge möjlighet att utveckla både helhetssyn inom logistikområdet samt en god produktkännedom, vilka ger goda förutsättningar för framtida ledarutmaningar inom området.

Som driftanalytiker hos oss kommer du att:

  • Följa upp och analysera driftdata med syfte att säkra förbättring av Gripensystemet, både som produkt och dess underhållssystem
  • Följa, utvärdera och rapportera Gripensystemets trender
  • Samla in driftdata, komplettera och säkerställa att dessa kan hanteras i olika IT-system enligt tillräcklig datakvalitet
  • Utgöra en del av backoffice mot de intressenter (t.ex. design, underhåll) som har behov av framförallt driftdata men även underhållsdata

Din profil

Olika utbildningar och erfarenheter kan vara lämpliga för rollen, men vi ser helst att du har teknisk utbildning och kunskaper inom flygunderhåll. Särskilt erfarenhet av operativ drift av Gripen är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera även att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.