Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Driven DevOps-ledare inom mjukvaruutveckling

Karlskoga, Sweden
Closing date: 5 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker en driven DevOps-ledare till vår programvaruutvecklingsverksamhet. I din roll kommer du att vara en nyckelperson i vårt företags pågående "Software Transformation", där du ansvarar för att utveckla och förbättra vår DevOps-verksamhet. Genom att implementera nya strategier, automation och moderna verktyg bidrar du till att ta vår växande verksamhet till nästa nivå.

Du kommer att arbeta nära en annan DevOps-ledare och ett team av ingenjörer för att skapa förutsättningar för att våra sex affärsområden effektivt och kontinuerligt kan utveckla och leverera programvara till våra kunder. Du kommer att ha en central roll i att optimera vår CI pipeline och säkerställa hög kvalitet i vår programvaruutveckling.

Arbetsuppgifter:

 • Utveckla våra miljöer för Continuous Integration och Continuous Delivery.

 • Underhålla och förbättra våra utvecklingsmiljöer.

 • Integrera och utveckla AI-stöd för att förbättra processer.

 • Analysera och visualisera KPI-data för kontinuerlig förbättring.

 • Ansvara för att våra testramverk är effektiva och uppdaterade.

 • Stötta programvaruteam med processefterlevnad och kvalitetskontroll (SQA).

Din profil

Nödvändiga erfarenheter:

 • Bachelor-examen inom engineering, computer science eller liknande.

 • Ledarskapserfarenhet, t.ex. som teamledare eller motsvarande.

 • Gedigen erfarenhet av CI/CD-miljöer.

 • Bred erfarenhet av programvaruutveckling.

Meriterande erfarenheter:

 • Erfarenhet av virtualisering och containerisering.

 • Kunskap om verktyg som Docker, Artifactory, Git, Jenkins, Jira, etc.

 • Erfarenhet av programmeringsspråk som C/C++, Python.

 • Utveckling i både Linux och Windows.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 33.

Tjänsten är placerad i Karlskoga eller Linköping.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här