Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Driven ingenjör inom GSE till Saab AB i Arboga

Location
Arboga, Sweden
Closing date
30 June 2021
Apply for this job!

Är du en driven Ingenjör med stort teknikintresse?

Har du tidigare erfarenhet av underhållssystem och letar efter nya utmaningar?
Vi expanderar och söker nya medarbetare.

Din Roll

Vi behöver bli fler och söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Teamets främsta uppgifter är att vidmakthålla och utveckla underhållsutrustningar och verktyg inom både elektronik- och mekanikområdet till olika flygplan. Hos oss jobbar du med kravställningar, analys av gränssnitt mellan flygplan och underhållsutrustning samt söker nya lösningar för realisering av utrustningar.

Rollen kan innebära en del resor till våra sektioner på annan ort, till våra kunder och till Försvarsmaktens förband. Din placering är på vår Saab site i Arboga.

Din Profil

Vi söker dig som är driven, har god initiativförmåga och ett stort teknikintresse. Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang. Du är högskoleingenjör, alternativt med motsvarande arbetslivserfarenhet. Oavsett bakgrund behöver du ha en stark vilja att lära dig nya saker och växa tillsammans med dina kollegor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Krav för tjänsten

·         Högskoleingenjör (eller motsvarande arbetslivserfarenhet)

·         Bra kunskaper i engelska och svenska (både tal och skrift)

·         Körkort kategori B
 

Meriterande

·         Erfarenhet av flygunderhållssystem

·         Kravhantering

·         ILS (Integrated Logistic Support)

·         God förmåga att läsa och förstå konstruktionsunderlag
 

Vad du blir en del av

Sektionen Avionics and Armament ingår i avdelningen Ground Support Equipment (GSE). Avdelningen arbetar främst med affärer riktade mot underhållssystemen för Försvarsmaktens flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Vi har verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Våra affärsuppdrag består av att utveckla och försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder, slutanvändare och operatörer. Vi är en del av affärsområdet Aeronautics inom Saab AB.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Känns det här jobbet intressant? Tveka inte att söka redan idag. Vi tillämpar löpande rekrytering i den här processen vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!

Rekryterande chef

Micael Ackhammar

micael.ackhammar@saabgroup.com

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mer om oss här