Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Driven och engagerad Projektledare för teknikinformation

Linköping, Sweden
Closing date: 12 June 2023

Är du en projektledare som brinner för ledarskap och projektledning? Saab erbjuder en bred roll med möjligheter att ta dina tidigare kunskaper till nästa nivå inom ett spännande teknikområde – underhållsutrustning för vårt senaste militära flygplan Gripen E/F.  Är du personen vi söker? Skicka in din ansökan idag!

Din Roll

Du blir en del av teknikinformationsteamet för underhållsutrustning, Ground Support Equipment, inom avdelningen Support Solution Design. Vi är ett litet men effektivt team som nu är i en expansiv fas. Vårt team präglas av prestigelöshet och är en tight, familjär grupp där vi hjälps åt inom våra åtaganden. Vi söker nu en projektledare till ett av våra spännande områden, Ground Support Equipment (GSE) där vi arbetar främst med att ta fram teknikinformation inom Gripen E/F. Just nu är projektet i en kombinerad utvecklings/leveransfas där underhållsutrustningen ska levereras till våra kunder i Sverige och Brasilien.

Ditt största fokus är dina medarbetare vilka du leder genom ett coachande ledarskap där du säkerställer att du såväl som dina medarbetare har rätt förutsättningar genom planering, fördelning av arbetsuppgifter samt leverans, och arbetar i linje med Saabs grundläggande värderingar och syften. För att du ska bli framgångsrik och trivas i denna viktiga roll krävs att du är bra på att bygga relationer, både internt inom avdelningen men även externt mot andra delar inom Saab.

Som projektledare hos oss på GSE kommer du huvudsakligen att ansvara för:

  • Planera, koordinera, genomföra samt följa upp projektet – du kommer att bland annat att använda dig av planeringsverktyget Jira.
  • Leda och fördela det tekniska arbetet – du kommer att fördela arbetsuppgifter mellan ca 10 medarbetare.
  • Riskbedömning och möjligheter – du detekterar de möjligheter och risker som finns i projektet. Du ser de förutsättningar som finns och planerar därefter agilt.
  • Leveransplanering, kontroll av progress och utvecklingsarbete – du stöttar med kunskap, strategi, metodik, driver förbättringsarbete samt målframtagning och uppföljning av projektet.
  • Samordning – du kommer tillsammans med andra projektledare samordna så att samtliga delprojekt är i samma fas.

Din Profil

Vi tror att du är en trygg och inspirerande ledare som tillsammans med dina kollegor kontinuerligt arbetar med att utveckla organisationen framåt. Du är en god lyssnare som på ett enkelt sätt kan identifiera utvecklingsområden inom projektet och verksamheten. Som ledare är du kommunikativ, lyhörd, coachande, inkluderande och bidrar till ett innovativt och förtroendefullt arbetsklimat. Du har förmågan att realisera och skapa klara och tydliga mål som du kan förmedla på ett pedagogiskt sätt.

Vi söker dig som:

  • Har en god teknisk kunskap och gärna är ingenjör inom ett för tjänsten relevant teknikområde.
  • Tidigare arbetat i en ledande roll.
  • Har några års erfarenhet av projektledning.

Vi tror att du har arbetat några år som projektledare eller teamledare och vill prova på något nytt. Alternativt, har du tidigare arbetat inom något annat relevant tekniskt område och vill ta nästa steg i din karriär. Det viktigaste är att du har en vilja att lära dig nya saker samt har driv och förmågan att skapa dina egna förutsättningar.

Du har förmågan att förstå och hantera helheten men även se detaljer och gå in på djupet i vissa frågor. Du är noga med att skapa förståelse och förutsättningar för projektmedlemmar så att alla mår bra och känner sig delaktiga och engagerade.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad kan vi erbjuda dig?  

Vi erbjuder en intressant roll med mycket eget ansvar, varierande arbetsuppgifter med stora möjligheter till utveckling i såväl yrket och personligt. Du kommer att få ett stort nätverk både inom och utanför Saab tack vare alla kontaktytor.

I det osäkra världsläget vi befinner oss i idag med oroligheter runt om i Europa, blir vårt arbete än mer relevant. På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vill du vara med och samarbeta med kollegor runt om i världen som alla delar samma mission och utmaning - att göra världen till en säkrare plats! 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kan söka tjänsten antingen på svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi är riktigt sugna på att träffa dig och kommer ha fokus i urvalet på just dina personliga egenskaper så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.