Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Driven och metodisk applikationsspecialist hos SAAB Group IT

Linköping, Sweden
Closing date: 28 September 2023

Software Applications inom SAAB Global IT söker en lag-spelande applikationsspecialist till att jobba med förvaltning och utveckling av våra IT system. SAAB växer just nu snabbt och för att hålla jämn takt med företagets ökande behov behöver även vi inom IT förvaltningen växa. Låter detta intressant? Tveka inte att söka till oss idag!

Din framtida roll

Du kommer att arbeta inom avdelningen Business Applications inom Group IT och tillhöra sektionen Software Applications. Sektionen består av cirka 20 personer som arbetar med IT-lösningar, metodiskt stöd och strategiska frågor kopplade till verktyg och processer som används vid utveckling av programvara. Som applikationsspecialist kommer du att ha rollen som förvaltare och utvecklare av våra IT-verktyg. Du kommer även att få hantera affärsmässiga krav från våra internkunder och verksamhetsprocesser. Baserat på dina kunskaper kommer du att få vara delaktig i IT-projekt för att införa nya tekniska lösningar samt ingå i ett förvaltningsteam som har uppdraget att se till att applikationerna körs med upprätthållen system- och informationssäkerhet.

Din profil

För att trivas i denna roll tror vi att du behöver ha ett utpräglat intresse för IT och även erfarenhet från mjukvaruutveckling och/eller systemadministration. Du har förmågan att jobba självständigt men även i team. För att lyckas i denna roll tror vi att du har erfarenhet av något eller några av dessa följande gränssnitt:

  • Linux
  • Git
  • Kubernetes
  • Docker
  • Jenkins
  • Azure DevOps server

Meriterande

  • Erfarenhet av Systemadministration
  • Devops automatisering t. ex. puppet och Ansible

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Group IT är en del av Saab Group med globalt ansvar för utveckling, drift och hantering av företagets gemensamma IT-miljöer. Inom området Business Applications arbetar vi med styrning, affärsutveckling och förvaltning inom IS/IT-området. Business Applications är många gånger det primära IT-gränssnittet in mot våra stora utvecklingsprojekt på Saab samt en stor leverantör av R&D-förmågan inom IT.

Software Applications har specifikt ansvar för IT-system som stöttar team som jobbar med mjukvaruutveckling inom Saabs olika enheter/affärsområden. På sektionen jobbar idag cirka 20 personer och verksamheten är fördelad över ett antal olika team. På arbetsplatsen finns en prestigelös kultur där man är professionell & engagerad, respekterar, stöttar och lär av varandra, resultat når vi tillsammans som team.

Du kommer att arbeta inom avdelningen Business Applications inom Group IT och tillhör sektionen Software Applications. Avdelningen består av cirka 20 personer inom IT-lösningar, metodiskt stöd och strategiska frågor kopplade till verktyg och processer som används vid utveckling av programvara.

Välkommen in med din ansökan!