Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Driven provingenjör av Gripens taktiska system

Linköping, Sweden
Closing date: 27 February 2023

Gillar du att prova nya saker? Kan du hantera snabba förändringar och komplex verksamhet? Föredrar du att jobba både "hands on" och att analysera data? Då kommer du älska att jobba på flygprov! Vi jobbar direkt mot flygplanen som står några meter bort i hangaren, genomför prov och analyserar data för att verifiera funktion och prestanda. Vår provverksamhet ökar i omfattning de närmsta åren och nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i utprovningen av taktiska system i nästa generation av Gripen!

Din framtida utmaning

Du kommer att ha en sammanhållande och drivande roll för genomförandet av prov, som drivs i projektform, inom taktiska system; så som sensorer, vapen och navigation. Det finns stora möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.

Arbetet som flygprovingenjör på taktiska system innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete där du bland annat kommer att förbereda, genomföra och analysera prov. Vi genomför proven i riggar, simulatorer och flygplan i nära samarbete med systemutvecklare, piloter, underleverantörer och kunder.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter då vår verksamhet hanterar modern teknik som utvecklas hela tiden. Det innebär också att det kommer att ställas krav på dig som medarbetare att utvecklas kontinuerligt.

Den du är idag

Du är kommunikativ och kan hantera snabba förändringar. Du gillar ordning och reda och har ett genuint teknikintresse.

Du vill leda och styra provgruppsmöten med många intressenter,  är flexibel och tycker om variation i dina arbetsuppgifter. Du är en nyfiken, positiv person med god samarbetsförmåga som har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är civil- eller högskoleingenjör. Erfarenhet från tidigare testning av hård- och mjukvara, kunskap om flygplanssystem alt en drivande roll inom projektledning är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av det team som arbetar med utprovning av taktiska system för samtliga våra kunder. Arbetet genomförs i första hand lokalt men även i kampanjform, då vi har ett brett kontaktnät såväl internt på Saab som med kunder och leverantörer runt om i världen.

För att optimera utprovningen arbetar man tätt med andra provingenjörer inom taktiska system. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs. Tjänsten kan i framtiden anpassas till teknisk fördjupning, teknisk breddning eller att ta sig an mer komplexa projekt.

Vi är en del av Saab Aeronautics.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!