Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Driven sektionschef inom konstruktion

Malmö, Sweden
Closing date: 30 August 2022

Vi söker dig med erfarenhet av att leda, som har ett intresse för både människor och teknik samt ett driv och energi att ständigt vilja utveckla dig och ditt team. Du är redo för en ny utmaning samtidigt som du får arbeta med en spännande och komplex produkt – framtidens ubåtar!

Din roll

I rollen som sektionschef och ledare kommer du att coacha, vägleda och motivera medarbetarna till att nå uppsatta mål. Som chef kommer du att arbeta operativt och strategiskt vilket exempelvis innebär nära samarbete med projektledare samt långsiktig planering och processutveckling inom linjen.

Dina huvuduppgifter blir:

  • Projektansvar i form av resurssättning
  • Ansvara för att se till att leveranserna håller rätt teknisk kvalitét  
  • Ansvara över offertarbete, linjebudget och projektbudget inom sektionen
  • Leda linjeaktiviteter vilket inkluderar resultatstyrning, löner, kompetensförsörjning, processutveckling och strategiskt arbete
  • Ansvara för teknik- och kompetensplaner för din sektion

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för området Hull & Weapon Integration tillsammans med områdeschefen och fem sektionschefer. Inom ledningsgruppen tar vi ett gemensamt övergripande ansvar för området som helhet, vilket öppnar för stora möjligheter till delaktighet i att forma det framtida arbetet inom området.

Din profil

Vi söker dig som är driven, van att ta ansvar och gärna har några års erfarenhet av att leda dina medarbetare.  Som sektionschef arbetar du både strategiskt och operativt med många kontaktytor så god kommunikationsförmåga och fokus på resultat är viktigt.

För att lyckas i rollen tror vi att du är strukturerad, lösningsfokuserad och energifull. Du är en van ledare som kan ta snabba och ibland svåra beslut.

Du har en examen som högskole- eller civilingenjör samt tidigare erfarenhet av att leda medarbetare som projektledare, sektionschef eller linjechef. Meriterande är om du har fartygs- eller ubåtskännedom.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Vår avdelning består idag av fem sektioner, med cirka 15 medarbetare i samtliga. Du kommer leda en  växande sektion bestående av både systemingenjörer och konstruktörer. Hos oss arbetar vi primärt med svetsade konstruktioner så som ubåtens skrov, luckor och balkstrukturer samt en del rörlig mekanik så som ombordtagning och rangering av last. Vi integrerar även försvarsmedel och då vi både har system- och konstruktionsansvar arbetar vi i hela utvecklingsfasen, dvs från tidiga studier till verifiering av produktkrav.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Vi tillämpar löpande urval, men kommer inte påbörja rekryteringsprocessen förrän efter semestern.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta:

Rekryterande chef Larisa Hadzic larisa.hadzic@saabgroup.com

Eller Rekryteringskoordinator Linnéa Nilsson linnea.nilsson3@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.