Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Driven Senior Systemingenjör sökes till utveckling av Gripens Navigationssystem

Linköping, Sweden
Closing date: 16 December 2023

Är du nyfiken på något nytt och vill vara en del av att hålla människor och samhälle säkert?

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med system av system och som vill vidareutveckla dessa kunskaper kopplat till flygsäkerhetskritiska system. Inte nog med att du blir en del av vår härliga gemenskap på området Primärdata, Navigation och Landning, du kommer även att få förmånen att testa systemen i rigg, med pilot i kabin eller där du själv sitter i kabin.

Din roll

Du kommer tillsammans med andra att utveckla och leverera funktioner till navigationssystemet i Jas 39 Gripen. Exempel på funktioner kan vara flygplanets fart, höjd, rörelse, position och vart det är på väg.

Du kommer att ingå i något av teknikområdets tvärfunktionella och agila team som arbetar med både system- och mjukvaruutveckling. Beroende på intresse och behov kan du välja inriktning. Rollen är mångsidig och erbjuder stor möjlighet att utveckla, bredda och fördjupa sig i teknikområdet. I ditt arbete har du många kontaktytor mot flygplanets andra teknikområden, flygprovingenjörer och piloter samt kontakter med nationella och internationella leverantörer och kunder.

På sikt finns möjligheten att få ett större ansvar och leda och styra utvecklingen inom ett funktionsområde.

Några exempel på arbetsuppgifter kan vara

  • Insamling, analys och definition av krav
  • Systemering av funktioner, eller skriva kod och testfall, beroende på inriktning
  • Driva frågor/utredningar och koordinera arbetet tillsammans med andra teknikområden
  • Test och verifiering av funktioner i simulatorer, riggar och stöttning vid flygprov

Din profil

  • Teknikinriktad examen från universitet/högskola
  • Några års erfarenhet av systemarbete, gärna med erfarenhet av kritiska system från t.ex. flyg- eller fordonsbranschen
  • Känsla för ordning och reda, vilket behövs då arbetet till stor del består av flygkritiska system
  • God skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska
  • Som person är du nyfiken och har god samarbets- och initiativförmåga

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, hos oss kan du lära dig och utvecklas på plats.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer bli en del av ett härligt team med blandade åldrar, män och kvinnor som tycker om att ha kul på jobbet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Bifoga både CV och personligt brev i din ansökan.

Nedan kan du läsa mer om våra medarbetare och deras nuvarande projekt:

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.