Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Ekonomstudent till extrajobb som Accounting Assistant

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra.

Din roll                                      

Vi söker dig som är student och vill varva teoretiskt lärande med on-the-job-training.  Du kommer att tillhöra vår redovisningsavdelning på Accounting Services, som är Saabs Shared Service Center och som förser affärsområdena med tjänster avseende leverantörsreskontra, kundreskontra, redovisning, månads- och årsbokslut och finansiella system.
 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara löpande hantering av balanskonton, felhanteringar i redovisningssystemet och diverse utredningar. Du kommer att arbeta tillsammans med flera medarbetare i teamet och få en gedigen upplärning och introduktion av utsedd mentor och kollega. Boksluten upprättas i U4 Agresso och rapporteras i koncernredovisningssystemet Hyperion/HFM.

Vi erbjuder dig ett spännande deltidsarbete med flexibla arbetstider som, enligt överenskommelse, kan anpassas utefter skola och andra önskemål. Vi ser även positivt på att du har intresse och möjlighet att arbeta heltid under lov och längre ledigheter.

Din profil

Som person är du intresserad av att lära dig mer om redovisning och redovisningssystem. Du besitter vilja och nyfikenheten att utveckla både dig själv och dina kunskaper. Du har förmåga att arbeta i grupp tillsammans med andra och räds samtidigt inte för att ta stort eget ansvar, då du förväntas arbeta med viss självständighet.

Vi lägger stort vikt vid potential och dina personliga kompetenser och egenskaper, men krav är att du:

  • Har påbörjat studier inom ekonomi på universitetsnivå

  • Har intresse för redovisning/bokföring och att arbeta i olika system

  • Behärskar engelska och svenska både i tal och i skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Accounting and Closing Processes är en del av Accounting Services som bland annat ansvarar för redovisning och bokslut för verksamheter inom Saab AB och ett antal koncernbolag som ingår i Accounting Services uppdrag. I ansvaret ingår ett antal processer i löpande redovisning, planering, genomförande och rapportering av bokslut samt att säkerställa att redovisningen följer lagar, principer och interna instruktioner. Arbetet inkluderar också att informera och ge stöd till affärsverksamheten i redovisnings- och systemfrågor samt att delta i vårt ständiga förbättringsarbete.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!