Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Electrical Design Engineer

Karlskrona, Sweden
Closing date: 11 March 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi söker en passionerad elkonstruktör som vill vara med i framtagningen av produktionsunderlag för spännande projekt inom ubåtsindustrin. Du kommer att tillhöra en sektion som består av drygt 15 engagerade kollegor för att skapa innovativa lösningar för detaljkonstruktion av apparatskåp och manöver/kopplingslådor. Vidare arbetar vi tvärfunktionellt med våra angränsade kompetensområden för att säkerställa konstruktionens funktion och installation i ubåten. Hos oss får du möjligheten att inte bara utveckla din tekniska kompetens utan även vara en del av ett samarbetsvänligt och stöttande arbetsklimat där vi alla växer och lär av varandra.

Din profil

Vi söker dig som har relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller YH/YT med några års erfarenhet.

Vidare ser vi gärna att du har:

  • Förståelse för standarder och normer inom elkonstruktion.
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
  • Erfarenhet av CAD-system, gärna EPlan P8.
  • Erfarenhet av att delta i stora utvecklingsprojekt.
  • Mycket god samarbetsförmåga

Meriterande är om du har:

  • Erfarenhet av marina system

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, krav på visst medborgarskap medföras.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Frågor om positionen? Tveka inte att ta kontakt!

Urban Åberg, rekryterande chef +46 734 46 26 31, urban.aberg@saabgroup.com

Daniel Jivenius, rekryterande chef +46 734 34 16 17, daniel.jivenius@saabgroup.com

Vi ser fram emot din ansökan!