Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Electrician

Location
Muskö, Sweden
Closing date
30 May 2022
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. På Saab Muskö blir du en del av ett sammansvetsat gäng som gör nästan allt för att Marinens fartyg skall vara tillgängliga och körklara. 

Vad du blir en del av
Saab är en helhetsleverantör av marin högteknologi i världsklass - på ytan och under. Vi designar, bygger och underhåller marina ytfartyg och ubåtar som innehåller världens mest avancerade smygteknik. Andra framgångsrika produkter är det luftoberoende Stirling (AIP) systemet och minröjningssystem. På Saab är produktionen hjärtat i varvsverksamheten. Vi ansvarar för nybyggnation, ombyggnad samt underhåll av ytfartyg och u-båtar. Att arbeta hos oss innebär att du får arbeta med morgondagens teknologi i en miljö som andas både nytänkande och världsarv. För att Saab ska kunna tillhöra världseliten, både på ytan och under, krävs framsynthet, fantasi och kreativitet. Kanske är just Du den vi söker. 

Din framtida utmaning 

På Saab Muskö finns möjlighet att utveckla dina kunskaper då du kommer arbeta med kollegor som har hög kompetens. Arbetet är varierande eftersom det handlar om olika fartyg med olika komplexitet och ålder. Vill du utveckla dig själv och arbeta i en spännande miljö? 

Som elektriker på Saab kommer dina främsta arbetsuppgifter vara riktade mot elinstallationer inom nybyggnad, ombyggnad och underhåll av ytfartyg. Som elektriker kommer du exempelvis att arbeta inom områdena: kabelförläggning samt installation inom kraft, data, tele och fiber mm. Det ingår även driftsättning, felsökning och verifiering av elektriska installationer. Detta gör att arbetet är mycket varierande och ger goda möjligheter att utveckla ditt hantverk och yrkeskunnande.

Den du är idag

Glad och positiv kille/tjej som är ordningssam och har ett brinnande intresse inom elekriska installationer/system. Du är gymnasieutbildad elektriker med 2-3 års erfarenheter från fartyg/offshore miljöer eller som industrielektriker. Du måste vara ansvarstagande, ordningssam och strukturerad. Du bör ha kunskaper inom ritnings, schemaläsning och materialkännedom. Du är en person som ser problemlösning som en väg till personlig utveckling och inte som ett hinder. Att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska är inga problem, innehar minst B-körkort och god grundläggande datorvana. 


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra på visst medborgarskap. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Kontakta ansvarig rekryterare Nina Torebrink, 0455–10405 nina.torebrink@skill.se, Mikaela Samuelsson, 0455-365365, mikaela.samuelsson@skill.se

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.