Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elektronikdesigner för framtidens försvarssystem

Linköping, Sweden
Closing date: 30 September 2023

Är du intresserad av att designa elektroniksystem för tekniskt avancerade försvarssystem? Vill du bli en del av en växande utvecklingsorganisation med kompetenta kollegor och jobba med elektronikdesign för missiler och undervattensystem? Då ska du söka jobbet som elektronikdesigner på sektionen elektroniksystem!

Sektionen elektroniksystem ligger under elektronikavdelningen med fler än 100 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan, från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård.

Din framtida utmaning

Som elektronikdesigner kommer du vara ansvarig för att ta fram specialanpassade elektroniksystem för produkter som ska fungera under extrema kravförhållanden. Det innebär att du kommer att få möjlighet att designa kretskort, programmera FPGAer och testa det du utvecklat i något av våra labb. I rollen ingår dessutom arbete med kravspecifikationer, metodikutveckling och dokumentation.

Vi vill att du ska bli en del av vårt team och vår kreativa arbetsmiljö där kompetens och idéutveckling är nyckeln till vår framgång. Du behöver inte ha kompetens inom alla områden som efterfrågas idag, utan det viktiga är att du vill utvecklas och lära dig nya saker inom elektronikdesign! Du kommer att ges möjligheten att utvecklas i din roll utifrån dina tidigare erfarenheter och dina intressen.

Den du är idag

Du är en person som ser utmaningen i tekniskt avancerade projekt och som kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet. Du är ingenjör med inriktning mot elektronikdesign eller motsvarande och har gärna flerårig erfarenhet av elektronikutveckling. Erfarenhet av elektroniska designverktyg, till exempel mentor graphics, och VHDL är meriterande.

Utvecklingen sker i projektform som varierar i storlek och omfång, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt så väl som i grupp. I den här rollen finns möjlighet att ta stort ansvar och påverka slutproduktens funktion och kvalitet. Du bör vara en person som kan leda dig själv i ditt arbete och tar ansvar för dina leveranser, har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Tjänsten är placerad i Linköping.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.