Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elektronikkonstruktör för produktutveckling

Linköping, Sweden
Closing date: 29 August 2024

Vill du vara med och utveckla vår högteknologiska produktportfölj för krävande datornätverk, digital videodistribution och säker datadistribution?

Din roll

I rollen som Elektronikkonstruktör blir ditt huvudsakliga ansvarsområde att utveckla nya eller vidareutveckla befintliga kretskort för produkter i vår befintliga eller kommande produktportfölj som idag innehåller allt från laptop och displaydatorer till Ethernetswitchar och digitala kameror.

Hos oss utvecklar vi elektronik med den senaste teknologin och integrerar den till färdiga produkter för att klara den utmanande miljö dessa förväntas klara i drift hos våra kunder. Det kan handla om resistens mot elektromekanisk strålning, störd kraftförsörjning, extrema temperaturintervall eller omfattande vibration som allt på ett eller annat sätt påverkar våra designval och vår produkt.

Utöver elektronikdesign har vi även inom vårt utvecklingsteam mekanikdesigner, mjukvaruutvecklare samt specialister för test och verifiering. Vi jobbar alla väldigt nära varandra och tillsammans skapar vi framgång!

I rollen som elektronikkonstruktör så får du en bred teknisk kompetens inom våra produkter och vi ser goda utvecklingsmöjligheter eftersom det här finns alla funktioner som krävs för att utveckla en produkt från ax till limpa. Från idé till konstruktion och produktion till marknadsföring och försäljning.

Du kommer att ha möjlighet att delta i arbete med flertalet spännande och utmanande kundprojekt samt högteknologiska projekt inom Forskning och Utveckling. Utvecklingsprojekten genomförs under en relativt kort livscykel som vanligtvis varierar mellan ett halvår och upp till ett par år. Detta innebär att du kommer beredas möjlighet att delta i projektgenomföranden från idé och koncept till slutlig leverans till kund ifrån vår site i Malmslätt/Linköping.

Vill du veta mer om våra taktiska lösningar, besök gärna vår hemsida: www.saab.com/ste

Hos oss är vi lyhörda för individen. Vi ser fram emot att diskutera just din drivkraft och ditt engagemang i möjliga framtida roller hos oss på Saab Tactical Electronics AB.

Din profil

Vi söker dig som idag jobbar som elektronikkonstruktör och vill ta steget vidare i din karriär. Vi ser gärna att du är strukturerad och har ett gott självledarskap, att du är affärsmässig och ser en utmaning i att utveckla och implementera lösningar på våra kunders behov utifrån de ramar som satts i projekten.

Vi jobbar med Altium Designer och erfarenheter från detta eller liknande CAD verktyg är meriterande.

Vi tänker oss att du har en relevant högskoleutbildning i botten och gärna några års arbetslivserfarenhet där du hunnit utveckla dina kunskaper. Alternativt att du förskaffat dig fördjupad kompetens på annat sätt.

Du behöver vara kreativ och drivas av att hitta lösningar på utmaningar som löser våra kunders behov samt arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet. Vi är förstås angelägna till gruppdynamiken hos oss och lägger också stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du kommer jobba både i grupp och enskilt och gilla en dynamisk miljö med parallella projekt och ny spännande teknik.

För rollen hos oss behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Har du frågor eller funderingar om rollen? Tveka inte höra av dig till oss.

Välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här