Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Elektronikkonstruktör inom området ruggad elektronik

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 July 2022
Apply for this job!

Vill du vara med och utveckla högteknologiska produkter avsedda för de tuffaste miljöerna och samtidigt bidra till affärsframgång? Vill du arbeta i en dynamisk och internationell kontext hos en världsledande leverantör av taktisk elektronik?

Din roll

Vi söker en engagerad elektronikkonstruktör till vårt hårdvaruteam.  I rollen ingår hos oss kommer du att arbeta med elektronikkonstruktion i våra produkter för att säkerställa att de är utvecklade och designade mot de mest krävande standarderna och de tuffaste miljöerna. Några av de huvudsakliga arbetsuppgifterna är följande:

  • Design och implementation av elektronik i våra produkter
  • Komponentval, schema och layout på PCB
  • Hårdvaruverifiering och felsökning

Utvecklingsprojekten genomförs under en relativt kort livscykel som vanligtvis varierar mellan ett halvår och upp till ett par år. Detta innebär att du kommer beredas möjlighet att delta i projektgenomföranden från idé och koncept till slutlig leverans till kund.

Du kommer bli del av en verksamhet med spetskompetens inom produktutveckling, produktion och leverans av högteknologisk taktiskt elektronik från vår site i Malmslätt.

Vill du veta mer om våra taktiska lösningar, besök gärna vår hemsida: www.saab.com/ste

Din profil

Vi söker dig som är positiv och, engagerad. Du, fokuserar på möjligheter och har förmågan att sprida din entusiasm bland dina kollegor och inom ditt team. För att trivas i vår verksamhet behöver du inspireras av och gilla utmaningen att arbeta i en komplex miljö i ständig rörelse, med högteknologiska produkter och flertalet parallella projekt.

För rollen som elektronikkonstruktör bör du ha erfarenhet av komponentval, schema och layout på PCB. Det är en fördel om du har god förståelse för elektronisk design och komponenter, och dess inverkan på EMC förmåga är en fördel. Det är även meriterande att ha arbetat i verktyget Altium Designer.

Nödvändiga färdigheter för våra tjänster:

  • Högskole- eller Civilingenjörsexamen inom relevant tekniskt område eller motsvarande
  • 2-3+ års erfarenhet av elektronikkonstruktion
  • God problemlösningsförmåga
  • Positiv, kreativ och alltid inställd på att hitta lösningar inom ditt team för måluppfyllnad
  • Goda kommunikationsfärdigheter i svenska och engelska, både tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi ser fram emot din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag – att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.