Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elektronikkonstruktör med inriktning digital hårdvara

Göteborg, Sweden
Closing date: 18 August 2024

Vill du vara med och utveckla några av Sveriges mest avancerade system?

Som elektronikkonstruktör på Saab kommer du få vara med i designprocessens alla steg och se din design växa fram från kravspecifikation, till kretsschema, till PCB, och till verifierad produkt. Med en blandning av designarbete, labbmätning, och felsökning så är det en mycket varierande och givande roll.


Din roll

Du kommer att ingå i teamet som utvecklar avancerade digitala kretskort till Saab Surveillance samtliga mark, sjö och flygande radarsystem.

Vi är ett erfaret utvecklingsteam inom området i vilket vi hjälps åt att växa. Du kommer på daglig basis samarbeta med många olika typer av utvecklare som tillsammans designar avancerade system för radar och elektronisk krigföring.

Några viktiga arbetsuppgifter är:

 • Konstruera kretskort till olika delar i radarn. Detta tillsammans med kollegor inom mikrovågs- och kraftelektronik, PCB-designers, och mekanikkonstruktörer m.fl.

 • Delta i kravnedbrytning och specificering av konstruktioner och system

 • Testning och verifiering av kretskort i labb

 • Genomföra konceptutredningar och studier av framtida lösningar och system

 • Felsökning och stöttning vid integration av produkten

Din profil

I tätt samarbete med kollegor inom och utanför ditt team tar du fram konstruktioner som du följer hela vägen från koncept till färdig produkt. Du har erfarenhet av detaljkonstruktion inom området digitalelektronik och/eller mixed signal (SoC/FPGA, DDR-minnen, ADC/DAC m.m.). För att trivas i den här rollen bör du vara en person med eget driv och stark vilja att leverera. Du behöver även kunna fungera väl i team där det ställs höga krav på noggrannhet, kommunikationsförmåga, flexibilitet och samarbetsvillighet.

En fördel är om du har ett brinnande intresse för att växa inom området digital hårdvarukonstruktion. Det kommer du att få göra hos oss!

Du behöver även erfarenhet av:

 • utvecklingsverktyg för kretskortsdesign

 • simuleringsverktyg för utveckling av digital elektronik (t.ex Hyperlynx)

 • moderna mätinstrument för test

 • Bachelor eller Masterexamen, gärna med inriktning Elektroteknik

 • god kommunikationsförmåga på engelska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du:

 • har kunskap och erfarenhet av optiska transceivers och länkar

 • tidigare har utvecklat med kretsar och verktyg från AMD (tidigare Xilinx)

 • kan programmera styrning av utrustning samt databehandling i t.ex. Matlab

 • har erfarenhet inom andra elektronikgrenar, t.ex. RF-, analog- eller kraftelektronik

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Om du är intresserad av de förmåner du kan ta del av som Saab-anställd så kan du läsa mer om dem här.

Intervjuer kommer att ske i augusti 2024, dvs efter semesterperioden.