Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elektronikkonstruktör till kraftlösningar inom SAAB

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 16 April 2023

Vi behöver växa och söker en kunnig och engagerad kollega. Vill du vara en del av ett passionerat team av elektronikkonstruktörer? Då vill vi gärna att du hör av dig!

Din roll

Vi utvecklar och designar avancerad hårdvara till de system som ska skydda nästa generations Gripen, GlobalEye och helikoptrar.

Vi söker nu dig som har ett gediget intresse för elektronikkonstruktion med inriktning mot kraftlösningar. Du kommer att arbeta med utveckling och underhåll av kraftkonstruktion för våra produkter, från systemering till ”point of Load”. De lösningar vi tar fram sträcker sig upp till några kilowatt, både AC/DC och DC/DC.

Arbetet bedrivs i projektform och innefattar produktutveckling i alla faser, såsom konceptgenerering, detaljerad-design, kvalificering och produktunderhåll. Arbete med metodik och processer för elektronikutveckling kan också ingå i din roll.

Din profil

Du som söker bör ha en utbildning inom civil/högskoleingenjör med inriktning mot elektronik eller motsvarande och ha minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat med kraftelektronik. Har du erfarenhet av analog kretskortsdesign är det ytterligare ett plus.

I arbetet ingår det samarbete med flera ingenjörsdiscipliner samt andra delar av Saab, detta för att få helheten att fungera, därför behöver du ha en god kommunikationsförmåga och vara lyhörd.

Som person är du engagerad, positiv och tycker om att jobba i team. Du bör vara intresserad av att dela med dig av din kunskap och av att lära dig nytt.

Då vi arbetar i en internationell miljö är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på engelska, både muntligen och skriftligen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att ingå i affärsenheten Electronic Warfare and Aircraft Systems i Järfälla-Stockholm, som är en del av Saab Surveillance.

Låter detta som något för dig? Ansök redan idag! Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.