Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Elektronikutvecklare

Location
Linköping, Sweden
Closing date
25 August 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Hos oss kommer din roll som elektronikingenjör innebära att du deltar i hela kedjan vid utveckling av apparater/system från kravställning, analys, design, inbyggd mjukvara, prototypframtagning fram till test och implementation. Du kommer även att arbete med felsökning och support av befintliga apparater och system. Du kommer att arbeta med övriga ingenjörer och tekniska experter inom området och möjlighet till breddning inom andra teknikområden finns.

Den du är idag

Vi söker dig som är Civil-/Högskoleingenjör eller motsvarande med inriktning mot elektronik och gärna har några års erfarenhet av elektronikkonstruktion – analog och digital. Du har även god kunskap om schema- och layoutritning, kretskortsdesign. Du behärskar språk för konstruktion av programmerbara kretsar (VHDL och C). Erfarenhet och kunskap inom områdena RF-teknik, telemetri och mätteknik är meriterande.

Då arbetet även omfattar förvaltning av systemen som används vid flygutprovning ingår även felsökning och support som en del av arbetsuppgifterna. Denna verksamhet kan ibland vara tidskritisk och ställer krav på flexibilitet och stresstålighet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Vi söker förstärkning till området Mät- och Datasystem inom avdelningen för Flygprov och Verifiering. Vi svarar för utveckling, förvaltning och drift av flygande mätsystem, realtidssystem för övervakning och  programsystem.

Vårt område består idag av ca 40 medarbetare och vi söker nu dig som vill vara med och utveckla våra system för utprovningen av främst Gripen.

Du kommer att bli en del av ett mindre team som utvecklar våra tekniska system som används i samband med flygutprovning. Systemen har en stor bredd och är allt från specialbyggd hårdvara för mottagning av provdata i realtid till luftvärdig elektronik som används i provflygplan till hårdvara för riggar.

Arbetet är inriktat mot elektronikutveckling och förutsätter ett brett tekniskt intresse. Intresse och förmåga att förstå hela teknikkedjan från datainsamling i provflygplan, datatransmission via telemetri till presentation i realtid i våra provledningscentraler (”Houston”). Arbetsgruppen präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete. 

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag 2021-08-25.

Vänligen observera att urval sker i slutet av Augusti.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.