Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Elkonstruktör med inriktning kablage

Malmö, Sweden
Closing date: 14 August 2022

Vill du arbeta med en spännande och komplex produkt, bidra till ett säkrare samhälle tillsammans med ett härligt team? Vi på Saab Kockums värdesätter både teknisk och social kompetens. Vi söker dig som har relevant utbildning samt är engagerad och driven i ditt arbete.

På sektionen Fore är vi idag 35 konstruktörer, men vi behöver bli fler. Vi söker dig som vill arbeta med el och kablage hos oss. Som konstruktör på Kockums möts man dagligen av utmanande krav och trånga utrymmen där allt ska få plats. För att lyckas i rollen krävs det att du är självgående och kan planera ditt arbete, men då det sker mycket samarbete behöver du bygga upp ett nätverk och vara.

Din roll

Tjänsten innebär att ansvara för kablaget i den främre delen av ubåten. Föreslå nya konstruktionslösningar, återkoppla förbättringsförslag och kabelschemaändringar. Detta sker i samarbete med konstruktörer från olika område samt produktion.

Din profil

Vi söker dig som har en högskole- eller civilingenjör inom el, mekanik, maskin eller motsvarande. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är driven och söker hela tiden nya lösningar. Du är glad och positiv och trivs att arbeta med många människor. Du är engagerad och målfokuserad. En elkonstruktör med mekanikintresse eller tvärtom.

Vi ser gärna att du har:

  • Relevant arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av Creo och Creo Cabling
  • Tidigare arbetat med jordning och EMC
  • Erfarenhet av Eplan View
  • Tidigare arbetat med elskåp och/eller elektronik och kopplingsschema

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Rekryteringsprocessen kommer inte att påbörjas innan sista ansökningsdatum.

Vid frågor om tjänster kontakta Linnéa Nilsson, Recruitment Coordinator:

linnea.nilsson3@saabgroup.com 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.