Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Elmekaniker i flygmiljö

Nyköping, Sweden
Closing date: 27 March 2023

Vi söker nu ytterligare en flygplanselektriker/mekaniker till vår verksamhet som präglas av flera helhetsåtaganden för kunder i flyg och helikopterbranschen både i Sverige och internationellt.

Din framtida utmaning

Vi arbetar i huvudsak med flygplanstyperna DeHavilland DHC-8 Q300, Learjet-35A, Airtractor AT-802 Fireboss samt Mitsubishi MU-2B. I avdelningen finns också verksamheter på andra orter med bl.a. helikopterunderhåll där stöttning från Nyköping kan förekomma.

Tillsammans med övriga teamet i vår flygverkstad blir dina arbetsuppgifter bl.a:

  • Felsökning/reparationer av elektriska installationer i luftfartyg.
  • Nyinstallation och modifieringar i luftfartyg.
  • Kablagetillverkning och andra typer av bänkjobb.
  • Övrigt förekommande arbetsuppgifter i elverkstad/underhållsverkstad.

Den du är i dag

Vi söker dig som har en teknisk bakgrund med inriktning el/elektronik. Meriterande är om du har erfarenhet av att ha arbetat i en flygverkstad.

Du gillar utmaningar och vill utvecklas i en stimulerande och spännande miljö. Du är van att ta stort ansvar, är initiativrik, har gott ordningssinne samt god datavana. Du är en engagerad lagspelare som arbetar bra i grupp och är lösningsorienterad

Du behärskar svenska och engelska språket flytande i tal och skrift.

Då resor i tjänsten kan förekomma är svenskt körkort behörighet B ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Support Solutions är en avdelning inom affärsenheten Aviation Services. Vår verksamhet präglas av flera helhetsåtaganden för kunder i flyg och helikopterbranschen både i Sverige och internationellt. I Nyköping finns sektionen Civil Fixed & Rotorwing, en Part-145 flygverkstad där vi utför underhållsarbete och modifieringar av flygplan.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.