Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Elmiljöspecialist

Linköping, Sweden
Closing date: 21 August 2022

Elmiljöspecialist och provingenjör inom flyg sökes. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din framtida utmaning

I Elmiljölabbet inom området Flygprov genomförs elmiljöutprovning av komponenter och system för framtidens flygsystem. Arbetet består också till stor del av externa kunduppdrag inom elmiljöprov samt forskningsuppdrag.

Du kommer att tillhöra sektionen ”Miljötålighet” inom avdelningen ”Flygprov & Verifiering”. Inom sektionen finns både labb för klimat-, vibration- och elmiljö. Elmiljölabbet består idag av två personer och behöver nu förstärkas ytterligare för att säkerställa kompetens för utprovning av framtidens flygsystem.

Provning bedrivs inom många olika områden av elmiljö. Allt ifrån stora systemprov på helt flygplan, såsom blixt- eller MTF-prov. Till mindre system- och komponentprov som bedrivs i vårt välutrustade labb med flera olika kammare och provutrustningar. Varje provfall är unikt och inför varje prov behöver teoretiska kunskaper omsättas i praktiken för att kunna genomföra provet med förväntat resultat.

Arbetet sker i nära samarbete med design-/systemsidan som är kravställande på den interna provningen, liksom behjälpliga vid problemlösning vid extern kundprovning.

Din profil

Vi letar efter dig som kan bidra med spetskompetens inom elmiljö för att förstärka existerande team. Du skall också tycka om att tillämpa din kunskap i praktiken. Mycket av det dagliga arbetet består i olika typer av prov och kundkontakt. Du har en analytisk förmåga som du använder för att lösa elektrotekniska problem eller frågeställningar inom exempelvis kretsteori eller fältteori.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och vi utgår från att du är en nyfiken, positiv och initiativrik person som trivs med att driva och ta initiativ i ditt eget arbete. Såväl som att bidra till teamets och elmiljölabbets gemensamma mål och kultur.

Dina egenskaper:

·         Bakgrund som civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande

·         Brinnande intresse för elmiljö eller elektroteknik, både i teori och praktik

·         God analytisk förmåga som tillämpas för att lösa elektrotekniska problem

·         God samarbets- och kommunikationsförmåga

·         Goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

·         Erfarenhet av elteknik kopplat till provning/problemlösning

·         Kunskap inom mätteknik kopplat till provning/problemlösning

·         Kunskap i Matlab och Labview

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökan: 21/8.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelningen Flygprov ansvarar för planering, genomförande och rapportering av simulator-, mark- och flygprov i grundflygplanriggar och provflygplan.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.