Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elschemakonstruktör

Linköping, Sweden
Closing date: 1 April 2023

Lockas du av Gripen och ett arbete som gör skillnad? Ta då chansen att bli en del av vårt fantastiska gäng som designar och ansvarar för systeminstallationen i våra flygande farkoster!

Din roll

Vi erbjuder ett roligt och intressant jobb som går ut på att designa elschemaunderlag för installationen av all el i flygplan. Du kommer vara en del av ett konstruktionsteam inom System Installation Design som bl.a. ansvarar för elscheman, kablage och mekaniska artiklar i Saabs flygande produkter så som Gripen och T-7. Elsystemet finns i hela flygplanet, vilket leder till en bred produktkunskap och mycket kommunikation med andra områden inom affärsenhet ”Design”.

Arbetsuppgifterna inkluderar:

  • Elschemadesign, huvudsakligen med verktyget Siemens Capital (tidigare Mentor Graphics).
  • Tätt samarbete med många övriga discipliner såsom systemingenjörer och övriga konstruktionsområden.
  • Studier för införande av ny funktionalitet i våra existerande produkter och nya koncept.
  • Support till produktion och våra kunder med operativa flygplan.

Din profil

Vi tror att du är driven och har ett intresse av produktutveckling. Du är van att samarbeta och har förmågan att kommunicera med både teammedlemmar och andra intressenter. Du är strukturerad och öppen för att anpassa dig till nya förutsättningar.

Du har:

  • Utbildning (t.ex. YH Högskole- eller Civilingenjör) eller arbetslivserfarenhet inom el, kablage eller elektronik.
  • Färdigheter i kommunikation på svenska, muntligt och skriftligt.
  • Färdigheter i kommunikation på engelska, muntligt och skriftligt.

Meriterande:

  • Erfarenhet av CAD-system, företrädelsevis inom Siemens (tidigare Mentor Graphics).
  • Bakgrund eller intresse av flyg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Aeronautics

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kommer vara en del av avdelningen Design Airframe & Vehicle Systems som konstruerar flygande produkter. Teamet består främst av konstruktörer med bas i Linköping.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.