Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Engagerad och strukturerad provingenjör

Järfälla, Sweden
Closing date: 11 October 2022

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? Här på Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta. Vi söker nu en engagerad och strukturerad provingenjör inom miljötålighet.

Din roll

I Järfälla på EWAS finns det en avdelning som jobbar med bland annat integration och verifiering av flygande elektronik. En av sektionerna, HW Qualification, söker nu en kunnig och engagerad provingenjör inom miljötålighet för att komplettera teamet. Du kommer till en grupp som har högt i tak, ett stöttande arbetsklimat och kompetenta medarbetare. 

Arbetet spänner över ett brett område inom miljötålighetsprovning för alla våra flygande applikationer och i viss utsträckning även land och marina applikationer. Till exempel kan det vara temperaturprovning, vibrationsprovning eller annan miljötålighet så som EMC (Electromagnetic Compatibility) eller saltdimma. Du kommer att vara en del av att förbereda, organisera, leda, dokumentera och analysera våra hårdvaruprovningar inom miljötålighet. Det kommer att vara testning av prototyper men främst verifierande provningar mot våra kundkrav. Utöver det gör vi även verifierande analyser genom granskning av konstruktioner.

Din profil

Vi ser gärna att du är en positiv person med god förmåga att strukturera, dokumentera och planera. Du tycker om att nätverka både inom företaget men även externt mot kunder och test-sites. Du är van att ha många olika kontaktytor samt har ett analytiskt och kvalitetsmedvetet förhållningssätt.

Du som söker ska ha:

  • Teknisk examen från gymnasiet eller högre nivå

  • 3-5 års erfarenhet som konstruktör, beräkningsingenjör, systemingenjör eller liknande

  • Svenska och engelska i tal och skrift

Övriga kvalifikationer som är meriterande:

  • Erfarenhet från provning inom miljötålighet

  • Erfarenhet från arbete i projektform

  • Stort intresse av praktiskt hantverk

  • Ledarerfarenhet eller intresse av att leda folk  

  • Kännedom om försvarsmateriel

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Surveillance är ett affärsområde inom Saab och en av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.

På sektionen HW Qualification anser alla att det är viktigt att ha roligt på jobbet och vi inser också att vi alla bidrar till detta. Du kommer att ingå i en grupp med positiva medarbetare som ställer upp för varandra. Din blivande chef Karin är en person med stort hjärta och ett brett nätverk inom företaget. Hon anser att den personliga utvecklingen av sina medarbetare är viktig och vill få personer att växa. En obotlig optimist, som även är bra på att lyssna.

Observera att urval och intervjuer för denna tjänst kommer att ske löpande och du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.