Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Engagerad projektledare till Ground Support Equipment!

Linköping, Sweden
Closing date: 16 October 2023

 Är du en driven projektledare som vill arbeta inom ett brett område?  Vi expanderar och söker en projektledare med stor kommunikationsförmåga till Ground Support Equipment!

Din roll

Som projektledare hos oss kommer du bli en del av Ground Support Equipment. Vår huvudsakliga uppgift är att förse våra Gripen-kunder med tekniskt stöd, utveckling och support kopplat mot vår produktflora av markbaserad underhållsutrustning.  

Vi kan erbjuda en varierande roll där du kommer bli en del av ett område som spelar en central roll i att vidmakthålla och hålla flygplanen i luften ute hos kund. Hos oss kommer du att få se och lära dig många olika delar i försörjningen av Gripen vilket förutom flygplanen också innebär arbete i hangarer, dräkter till piloter etc.  Du kommer bli en del av ett projektteam där du kommer att arbeta tillsammans med andra projektledare och uppdragsledare som arbetar mot Gripen E.

Hos oss får du möjlighet att medverka i hela kedjan då vi arbetar med allt från utredningar, anbudsarbete och kalkyler till utveckling, anskaffning och leverans.

Dina arbetsuppgifter kommer kunna bedrivas inom mindre team eller genom eget ansvar och ledning av mindre uppdrag. Baserat på din tidigare erfarenhet och bakgrund anpassas arbetsuppgifterna därefter för att skapa en bra dynamik inom teamen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Processtyrning och uppföljning

 • Säkerställa Leveranser och uppföljning av dessa

 • Kravhantering och säkerställa kravuppfyllnad

 • Planera, koordinera, genomförande samt uppföljning av projektet

 • Ansvara för budget och tidsplan och uppföljning av dessa 

 • Leda och fördela det logistiska arbetet i projektet

 • Riskhantering

 • Kontroll av progress och utvecklingsarbete

 • Kvalitetsuppföljning

 • Rapportera och utvärdera

I denna roll kommer du skapa och utveckla ett brett kontaktnät internt, då vi samverkar mellan olika projekt såväl som externt, då vi har mycket kontakter med kunder.

Eftersom vi har en verksamhet som är uppdelad geografiskt kan resor inom tjänsten tillkomma, både till verksamhetens övriga orter men även till våra kunder.

För oss är det viktigt att ha trevligt på jobbet och särskilt eftersom vi arbetar inom ett så brett områdedelar vi gärna med oss av våra kunskaper och tidigare erfarenheter till varandra inom gruppen.
 

Din Profil

Vi söker dig som har vilja och kunnande i att skapa engagemang, arbetsglädje och effektivitet runt omkring dig. Du drivs av att motivera och coacha dina teammedlemmar. Du är nyfiken, kommunikativ och trivs i en drivande och ledande roll. Med ett affärsmässigt agerande faller det sig naturligt för dig att leda och samordna uppdrag, samtidigt som du är mån om kundrelationer. Du har även en förmåga att skapa en helhetssyn över de logistiska lösningar vi jobbar med, samtidigt som du kan skapa en förståelse för och se kritiska detaljer.

För att lyckas hos oss tror vi att du har:

 • En projektledarutbildning, alternativt, motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt

 • Tidigare erfarenhet som projektledare

 • Kommunikativ med goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet inom flygområdet och flygunderhåll

 • Erfarenhet inom ILS- och underhållsberedning

 • Erfarenhet av leverans och logistik

 • Kravhantering

 • erfarenhet av att arbeta med processtyrning

Är du intresserad av de områden vi arbetar inom tillsammans med en nyfikenhet och vilja att lära dig mer, kan vi garantera att du kommer att trivas hos oss!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här