Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Engagerade Verksamhetsutvecklare till vårt inköpsteam

Linköping, Sweden
Closing date: 8 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som verksamhetsutvecklare på inköpsavdelningen kommer du att arbeta för att förbättra våra processer och främja tydlig och effektiv kommunikation. Du kommer att skapa presentationsmaterial, underhålla och utveckla vår interna wiki, samt säkerställa att all relevant information är lättillgänglig och uppdaterad.

Verksamhetsutvecklare med inriktning kommunikation

Du kommer att vara ansvarig för att utveckla och underhålla kommunikationsplaner för att säkerställa tydlig och konsekvent information inom inköpsavdelningen och med externa parter. Samarbeten med olika avdelningar och externa leverantörer för att säkerställa att all kommunikation är korrekt och effektiv blir en naturlig del av din vardag. Du kommer att leda möten och workshops för att sprida kunskap och förståelse för nya processer och system.

Verksamhetsutvecklare med inriktning IFS

Du kommer att ansvara för att analysera och utveckla inköpsprocesser för att förbättra effektivitet och kvalitet. Det ingår också att implementera och kontinuerligt underhålla funktioner i affärssystemet IFS för att stödja inköpsavdelningens specifika behov. Du kommer att samarbeta nära med IT och andra avdelningar för att säkerställa att systemlösningarna är integrerade och optimerade. En viktig del av din roll är att utbilda och ge stöd till användare i affärssystemet IFS samt att driva projekt och initiera förändringar inom inköpsområdet.

Oavsett vilken roll du får, kommer du att ha möjligheter att bygga ett omfattande nätverk, både internt och externt. På Saab finns möjligheten att arbeta både flexibelt hemifrån och på vårt kontor. Vi värdesätter balansen mellan arbetsliv och privatliv samtidigt som vi tror på vikten av samarbete och närvaro på plats i antingen Karlskoga eller Linköping.

Din profil

Vi letar efter någon som är självständig och initiativrik, som gillar att driva projekt framåt. Du är lösningsorienterad och gillar att ha ordning och struktur. Att samarbeta och komma överens med andra faller dig naturligt, och du är flexibel och öppen för förändringar. Du har också lätt för att bygga och underhålla relationer med olika intressenter.

Vi värdesätter erfarenhet av universitets- eller högskolestudier inom ekonomi, kommunikation eller liknande och ser det som en stor fördel för denna roll. Det är dock viktigt att understryka att detta inte är ett krav.

Du har erfarenhet av att skapa informativa presentationsmaterial som används vid möten, utbildningar och andra tillfällen. Dessutom är du van vid att underhålla och uppdatera interna informationssystem, såsom vår interna wiki, vilket säkerställer att viktig information alltid är lättillgänglig och aktuell för alla medarbetare.

Du har en djup förståelse för inköpsprocesser och leverantörshantering, vilket gör att du kan navigera och optimera dessa områden effektivt. Din erfarenhet av verksamhetsutveckling och processoptimering innebär att du har arbetat med att förbättra och effektivisera olika affärsprocesser för att uppnå bättre resultat.

Dessutom har du praktisk erfarenhet av att arbeta med affärssystem, och det är mycket meriterande om du har använt IFS tidigare, vilket ger dig en fördel i att snabbt kunna sätta dig in i och förbättra våra befintliga system.

Berätta i din ansökan varför du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner – vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre! Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 33.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här