Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Erfaren beräkningsingenjör till Hållfasthetsmetodik inom Strukturanalys

Linköping, Sweden
Closing date: 2 October 2023

Vi söker nu en erfaren beräkningsingenjör till området Strukturanalys där hållfasthethetsmetodik och strukturberäkning är i fokus. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Som beräkningsingenjör på ’Metodiksektionen’ kommer du att ha ett omväxlande arbete där din förmåga att analysera och förstå helheten samt ditt intresse för hållfasthetsberäkningar och materialkännedom är viktiga tillgångar.

Du kommer arbeta med metodikutveckling som ligger till grund för affärsprojektens hållfasthetsarbete. Du kommer även stötta affärsprojekten med fördjupad kunskap inom något eller några områden som sektionen ansvarar för. Exempel på dessa specialområden är:

  • Hållfasthetsmetodik inom statisk hållfasthet samt utmattning och skadetålighet
  • Hållfasthetsdata för våra konstruktionsmaterial
  • Metodik för simulering med hjälp av FEM
  • Formförändringsanalys av kompositartiklar
  • Dimensioneringsprogramvaror

Vi erbjuder en kreativ miljö med varierande arbetsuppgifter. Ofta drivs arbetet i en mindre arbetsgrupp vilket ställer krav på din förmåga att samarbeta, ta eget ansvar och arbeta mot uppsatta mål. Förutom uppdrag som direkt stöttar våra affärsprojekt så är det vanligt förekommande att vi deltar i nationella och internationella forskningsprojekt.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi ser att du har god analytisk förmåga vilket du använder för att formulera och lösa problem. Eftersom mycket av ditt arbete sker inom samarbete med andra behöver du ha god samarbetsförmåga. Detta innebär att du kommunicerar och relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt inom yrkesrollen.

För att trivas tror vi att du har fallenhet för beräkningar och ett starkt och långsiktigt intresse för att fördjupa dig inom området hållfasthet med fokus på metodik. Erfarenhet från tidigare arbete inom hållfasthetsområdet är en förutsättning.

Vi söker dig som har:

  • Civilingenjörsexamen eller motsvarande kunskaper med inriktning mot främst hållfasthet, beräkning, lättkonstruktion eller farkostteknik.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift, såväl på svenska som på engelska.

Vi söker dig som är intresserad av att utveckla ditt kunnande och dina personliga egenskaper tillsammans med oss. Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom Saab samt stöd för att kunna bredda och fördjupa kompetens på rätt sätt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Gruppen "Metoder, verktyg & Data - hållfasthetsdimensionering" tillhör området Strukturanalys inom affärsområdet Aeronautics. Vårt huvudansvar är utveckling och förvaltning av:

  • Metodik för hållfasthetsanalyser
  • Verktyg och program för hållfasthetsdimensionering och lasthantering
  • Hållfasthetsdata för våra material och förband

Våra huvudsakliga kunder är hållfasthetsingenjörer som utför hållfasthetsdimensioneringen samt lastingenjörer som tar fram laster i pågående och framtida affärsprojekt, exempelvis Gripen och GlobalEye. Vi erbjuder ett spännande verksamhetsområde med hjälpsamma och kunniga kollegor samt stora möjligheter för dig att utvecklas och vara delaktig genom hela produktcykeln.

Rekryterande chef: Erik Hörberg, erik.horberg@saabgroup.com

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan i augusti. Tveka dock inte att söka redan idag om tjänsten verkar intressant. Välkommen med din ansökan!

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver