Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Erfaren granskare för undervattensprodukter

Linköping, Sweden
Closing date: 25 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

På Underwater Systems jobbar vi med flera spännande produkter t.ex. torped, minsystem samt olika undervattensfarkoster som ROV och AUV. Som erfaren granskare kommer du att jobba med alla dessa produkter genom att granska dina kollegors underlag för att säkerställa kvalitet. Förutom att granska underlagen innan frisläppande stöttar du dina kollegor med tolkning av standarder, val av måttolleranser samt form- och lägestoleranser. Om möjligt, beroende på din bakgrund, så ser vi också gärna att du stöttar med råd kring designen ur ett tillverkningsperspektiv så vi levererar ut underlag för artiklar som är praktiskt och ekonomiskt producerbara.

Arbetet genomförs huvudsakligen i projektform i samarbete med dina kollegor och övriga funktioner som inköp, produktion och test. Vårat team präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete där vi löser våra uppgifter tillsammans. Arbetet sker i en miljö som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs. Inom sektionen bedrivs flera spännande forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du vid intresse kommer att involveras i. Vi erbjuder också möjligheten att driva egna innovativa forskningsprojekt.

Din profil

Vi söker dig som tycker om att arbeta självständigt under eget ansvar men som samtidigt är en lagspelare som vill vara en del av något större och göra skillnad. Du tycker om att lära dig nya saker tillsammans med dina kollegor samt har ett genuint intresse för teknik. Då du kommer ge feedback på kollegors jobb samt ge råd och utbildning så är det viktigt att du är kommunikativ, tålmodig och pedagogisk. Vi ser gärna att du har erfarenhet av granskning i roller inom konstruktion eller produktion.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Tidigare erfarenhet av teknisk granskning av underlag

  • Goda kunskaper om ritningsstandarder och toleranser (mått samt form och läge)

  • Kunskap i något CAD-verktyg

  • God kommunikation i tal och skrift, såväl på svenska som engelska

  • Kunskap om olika tillverkningsmetoder

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!