Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Erfaren Informationssäkerhetsexpert Saab Dynamics

Location
Linköping, Sweden
Closing date
8 November 2021
Apply for this job!

Vi söker dig som vill jobba med IT-Säkerhetsfrågor som Systemingenjör i en bred flora av produkter. Tjänsten bjuder på stora utvecklingsmöjligheter tekniskt både för dig som person och för teknikområdet hos oss på Dynamics. Eftersom arbetet kommer att spänna över ett flertal olika projekt erbjuder det stora möjligheter att skapa ett brett kontaktnät med olika delar inom företaget och hos kunderna.

Din framtida utmaning

Som Informationssäkerhetsexpert på Saab Dynamics kommer du att jobba med utveckling av avancerade försvarsprodukter, i allt ifrån missiler till fast installerade stora system. Din roll hos oss innebär att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på informationssäkerhet, men du kommer också att delta i övrigt systemarbete. Detta gör du genom att driva de informationssäkerhetsrelaterade egenskaperna genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten.

Du skall ha en god förståelse för hur hela utvecklingskedjan, allt ifrån kundens krav, via verksamhets- och säkerhetsanalys, implementation, verifiering och driftsättning hanteras. Du ser det större sammanhanget där tekniken bara är en del i en komplex systemlösning för att säkerställa informationssäkerheten och där driftsättningen bara är en hållpunkt i systemets livscykel.

Du kommer att ansvara för IT-säkerheten hos produkterna i stora projekt, men också vara med och vidareutveckla Saab Dynamics informationssäkerhetsarbete.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör hos oss är att du ska ha tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och komponenter i produkten. Du kommer att ha gränssnitt mot många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda.

Din profil

Du är civilingenjör eller motsvarande med ett flertal års erfarenhet av arbete med IT-säkerhet i komplexa produkter och de helhetssystem som de ingår i. Du har erfarenhet av att ha systemerat system av system med hjälp av en arkitektur, och vi tror att du har varit med tillräckligt länge för att ha en god känsla för när det är dags att ta nästa steg i utvecklingsprocessen. Du skall ha erfarenhet av att ha arbetet med och utifrån kvalitetsprocesser som reglerar arbetet. Du har erfarenhet av och är beredd att ta teknikledande roller.

Då du kommer att arbeta med egenskaper som för delar av organisationen är relativt okända och som ibland är en begränsande faktor för den övriga funktionaliteten är det viktigt att du har en kombination av stort eget driv, förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor, samt ett brett tekniskt intresse.

Vad du blir en del av

Hos oss på System Engineering inom Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Det ger dig också möjligheter att påverka tekniken såväl som metoder och arbetssätt. Vi är en del av affärsområdet Dynamics som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Urval sker löpande!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.