Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Erfaren ingenjör som vill arbeta produktionsnära

Location
Linköping, Sweden
Closing date
29 January 2022
Apply for this job!

Är du beräkningsingenjör eller konstruktör som letar efter ett nytt spännande, stimulerande och utmanande arbete? Då kan det vara dig vi söker!

Din framtida utmaning

Sektionen består av 25 medarbetare som jobbar med utvecklingsprojekt, produktförbättringar och tekniskt stöd till produktion och våra kunder.

I denna roll arbetar du med avvikelser som uppstår hos kund, egen produktion lokalt eller hos underleverantörer. Du ansvarar för att utföra tekniska bedömningar och besluta om hur avvikelser på produkten ska åtgärdas. Du arbetar nära kvalitet och produktion för att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen. Mestadels sker avvikelserna i egen verkstad lokaliserad i Tannefors (Linköping). Arbetet innebär också att ge förslag på hur produktionen kan förbättras för att fel ska förhindras i framtiden. Ditt arbete kommer att innehålla många kontaktytor med specialister inom  konstruktion, material och process, hållfasthet med flera.

Rollen innebär ett stort ansvar då du tar tekniska beslut som påverkar produktens flygsäkerhet. Du är synlig och efterfrågad i verksamheten och du får ett stort kontaktnät. Besluten dokumenteras på engelska eftersom vi har internationella kunder och leverantörer.

Du ingår i ett team av ca 4-7 personer. Eftersom delar av vår verksamhet bedrivs i skift kan beredskapstjänstgöring förekomma.

Den du är idag

Vi letar efter dig som är ingenjör och trivs med att nätverka! Vi söker dig som är kommunikativ, samarbetsvillig och prestigelös samtidigt som du har stor personlig integritet då kvaliteten inte får försummas.

Du har ingenjörsutbildning på högskolenivå eller motsvarande med inriktning mot hållfasthet, mekanik, konstruktion och gärna med några års erfarenhet. Du har ett konstruktivt tänkande och stimuleras av att samarbeta med personal inom den egna och inom andra avdelningar/sektioner. Erfarenhet av produktionstekniskt arbete eller arbete i produktion är värdefullt.

Goda kunskaper i engelska är en förutsättning eftersom muntlig och skriftlig kommunikation sker på engelska, samt att stor del av vår dokumentation är på engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aerospace Systems ingår i affärsområdet Aeronautics. Vi utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstrukturer för den civila- och den militära marknaden. Utvecklingsavdelningen ansvarar för utveckling, industrialisering och teknisk support av flygande strukturer inklusive systeminstallation till affärsenhets externa kunder som t.ex. Airbus, Boeing och RUAG. Vi ansvarar även för den externa produkten T-7A som utvecklats i partnerskap med Boeing.

Ingenjörsorganisationen söker nu en erfaren konstruktör eller beräkningsingenjör som vill arbeta produktionsnära till sektionen Tekniskt stöd där konstruktion, hållfasthet, vikt och tekniskt produktionsstöd ingår.

Vi arbetar som team med utvecklingsuppdrag, ändringstjänst och direkt operativt stöd till vår produktion. LEAN är grunden i den filosofi som gäller hos oss och utveckling av affärsmässighet och konkurrenskraft är viktiga mål.

Inom Aerospace Systems jobbar vi mycket med våra värderingar Kunnande, Förtroende och Vilja. Vi värdesätter starkt individer som har ett öppet sinne med en vilja att uppnå mål och att utvecklas samt som gärna delar med sig av sina kunskaper och idéer. Vi ställer stor vikt vid samarbetsförmåga och ser gärna team som jobbar tillsammans.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Söker du ett stimulerande och utmanande arbete och känner igen dig själv i beskrivningen ovan så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.