Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Erfaren inköpare för materialanskaffning sökes

Linköping, Sweden
Closing date: 30 March 2023

Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och ha goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara dig vi söker för rollen som operativ Inköpare inom Gripen Sustainment i Linköping.

Din roll

Som inköpare inom Sourcing & Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion eller projekt, vilket kännetecknas av stort leveransfokus. Du kommer att ingå i ett team som köper in reservdelar, reparationer, och material till flygplanskomponenter. Detta ställer stora krav på kvalitet, problemlösning, flexibilitet och snabba insatser från både leverantörer och köpare. Du förväntas kunna hantera inköp av både standardkomponenter och beredning, framställning och tillverkning av komplexa kundspecifika produkter. Du bör vidare på ett enkelt sätt kunna manövrera mellan uppgifter av olika karaktär.

I denna roll kommer du verka i många gränssnitt inom organisationen. Dina viktigaste gränssnitt, utöver leverantörerna, kommer att inkluderas i funktionerna planering, kundsupport, ingenjörer, strategiskt inköp samt projekt- och exportkontrollfunktioner. Då Saab arbetar inom en industrisektor som är föremål för exportkontroll, måste du förstå syftet och avsikten med detta på en övergripande nivå samt ha förmåga att snabbt bekanta dig med och agera på relevanta lagkrav.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara:

 • Inköp av reservdelar, reparationer och tjänster baserat på planerade behov
 • Orderbeställning och leveransövervakning
 • Försäljningsorder
 • Erhålla kostnadsberäkningar
 • Fortlöpande feedback till inom verksamheten och leverantörsuppföljning
 • Flödesoptimering
 • Granska kostnadsanalyser ifrån leverantörer

Placeringsort är Linköping.

Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom inköp, och har en relevant utbildning för arbetet. Har du vidaregående utbildning inom inköpsområdet är det meriterande.

För att lyckas och trivas hos oss, tror vi också att du är en prestigelös och lösningsorienterad lagspelare som har förmågan att agera i nuet samtidigt som du behåller fokus på slutmålet. Som person är du ansvarsfull, stabil och driven. Du ser positivt på förändring eftersom det innebär möjlighet till anpassning och justering av arbetssätt och synsätt, både för dig själv och för verksamheten. Du bör trivas i produktionsmiljö och ha en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp i försörjningskedjan. Du bör också kunna styra ditt flöde självständigt för att säkerställa väl utförda leveranser.

Du behöver ha följande kvalifikationer:

 • Erfarenhet av att jobba med operativt inköp
 • Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift
 • God kunskap om MS Office
 • God kommunikations- och samarbetsförmåga

Har du dessutom erfarenhet inom ett eller fler av följande områden är det meriterande:

 • Erfarenhet av inköp inom flygunderhållsindustrin, försvarsindustrin, läkemedelsindustrin eller andra mycket reglerade verksamheter
 • Erfarenhet och/eller intresse för exportkontroll
 • Erfarenhet av arbete i affärssystem från IFS

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Läs mer om oss här
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Rekryterande chef:

Tommy Johannessen
tommy.johannessen@saabgroup.com

+46 10 215 65 32

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.