Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Erfaren kablagekonstruktör sökes till vårt trevliga gäng

Linköping, Sweden
Closing date: 18 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som kablagekonstruktör ingår du i ett team av konstruktörer som ritar detaljerade kablageritningar utifrån mer övergripande underlag. Arbetet inkluderar bl.a:

  • El-schema konstruktion

  • 3Dkonstruktion i mekaniksystem

  • Deltaga i kravställning och komponentval

  • Arbeta i PDM system

Hos oss kommer du att arbeta i projektform och ha omfattande kontakter med andra teknikområden såsom system, mekanik och programvara.

Din profil

Vi erbjuder en bred variation av spännande roller inom elektronik. Oavsett om du är elektronikingenjör, elektronikutvecklare, elektronikkonstruktör eller elingenjör så finns det stora möjligheter för dig att växa och utvecklas tillsammans med oss! Just nu söker vi specifikt efter dig som har någon typ av erfarenhet av kablage och vill konstruera kablage.

För att trivas på Saab tror du på en kultur av nyfikenhet, tillit och lagarbete. Det spelar ingen roll om du är i början av din karriär eller är expert inom ditt område, det viktigaste är att du delar vårt intresse för utveckling och ny spännande teknik!

Våra team är mångsidiga och vi tror på att olika perspektiv och erfarenheter kan bidra till att skapa ännu bättre lösningar. Så oavsett tidigare erfarenhet och arbetsbakgrund är du mer än välkommen att vara med och forma framtidens teknologi.

Om du vill kan arbetet innebära många kontaktytor, dels inom företaget men även mot leverantörer och kunder.

Eftersom vi arbetar i teknikens absoluta framkant utbildar vi kontinuerligt vår personal så att du får genuina kunskaper inom elektronikområdet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!