Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Erfaren Kart och GIS ingenjör

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 18 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

I rollen som kart- och GIS-ingenjör hos oss kommer du att vara del av ett mindre team som levererar kartunderlag och karttjänster till olika projekt inom SAAB Surveillance. Du kommer att arbeta med design, utveckling och integration av allt ifrån databaser och olika analysverktyg, till databearbetning och visualisering av geografisk information i olika system. I tjänsten ingår också att hålla sig uppdaterad på befintliga och kommande verktyg och produkter inom GIS-området, både open source produkter såsom Mapserver, GDAL och QGIS samt kommersiella produkter från bland annat ESRI och Carmenta. Du kommer också att använda olika standarder inom GIS-området, företrädesvis OGC-standarder såsom WMS, WMTS, WFS, WCS och CSW, men också framtida varianter av dessa.

Din profil

Vi söker dig som är Civilingenjör inom samhällsbyggnad/lantmäteri med inriktning mot Geografisk IT eller GIS. Kanske har du en masterutbildning i geovetenskap eller naturgeografi, inriktning GIS, fjärranalys eller liknande? Rollen skulle även passa dig som har någon form av systemvetenskaplig utbildning samt vana av arbete inom GIS.

För att lyckas i den här rollen söker vi dig som är kreativ, lösningsorienterad samtidigt som du är noggrann och analytisk. Vi söker en flexibel lagspelare som har en förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Nödvändiga krav

 • Vana att arbeta i olika operativsystem, Linux och Windows
 • Kunskap och vana av flertalet olika GIS-relaterade verktyg
 • Vana av att arbeta med, felsöka problem och analysera olika typer av geografiska data (raster, vektor, 3D-data)
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Kartografisk kunskap
 • Kunskap i ett flertal programmeringsspråk och utvecklingsmiljöer
 • Databaser (SQL, PostGIS, etc)
 • Webbutveckling (OpenLayers, JavaScript)
 • AI och maskininlärning
 • 3D-modellering och analys av exempelvis terrängdata
 • Andra GIS-verktyg än ovan nämnda

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.