Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Erfaren mekanikkonstruktör inom svetsade konstruktioner

Malmö, Sweden
Closing date: 16 April 2023

Vi söker dig – en erfaren mekanikkonstruktör med IWSD-utbildning och med gedigen kompetens inom svetsade konstruktioner och tung industri! Går du i tankarna på att byta jobb, vill utvecklas och söker en stabil och långsiktig arbetsgivare, då är Saab Kockums rätt för dig!

Din roll

Din karriär hos oss kommer börja i den aktra delen av ubåten i ett team som arbetar med utrustningsinstallationer av olika slag, allt från små kopplingslådor till dieselmotorer. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Konstruktion och dimensionering av svetsade konstruktioner
  • Framtagning av ritningar, specifikationer och dokumentation för konstruktionerna
  • Granskning och verifiering tillsammans med andra avdelningar och leverantörer för att säkerställa att konstruktionerna uppfyller krav och standarder.

Din profil

Du har en ingenjörsutbildning samt flera års erfarenhet av mekanisk konstruktion, meriterande om det är inom tung industri, fartyg eller off-shore. Du har även en IWSD-utbildning och därmed mycket god kunskap inom svetsade konstruktioner. Vi vill att du är mycket erfaren och strukturerad CAD-användare och du får gärna ha erfarenhet av FEM-analyser.

Hos oss är det ständigt samarbete, dels inom området, men också med andra avdelningar och leverantörer för att säkerställa att konstruktionerna uppfyller våra krav och standarder. Det är därför av vikt att du är duktig på att samarbeta och har en kommunikativ förmåga. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av 

Hos oss får du möjligheten att påverka de produkter som försvarar våra gränser och bidrar till en säkrare omvärld. Du kommer vara del av flera projekt som ger dig möjligheten att utveckla dig själv, skapa om omfattande nätverk och vara del av världsledande varvsindustri.

Vill du veta med om livet som anställd på Saab? Kolla här!

Frågor om positionen? Tveka inte att kontakta
Johan Johansson, rekryterande chef - johan.y.johansson@saabgroup.com
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.