Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Erfaren mekanikkonstruktör som vill trygga samhällen och människor

Linköping, Sweden
Closing date: 4 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.


Din roll

Jag letar efter dig som vill ha nya utmaningar och vill jobba i en grupp med drivna människor, som alla tittar mot samma mål. I vår mekaniksektion i Linköping arbetar vi inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård.

Din huvudsakliga uppgift som mekanikkonstruktör hos oss blir att konstruera mekaniska system i missilprodukter. Genom att samarbeta över gränsytor med andra funktioner såsom inköp, produktion, provning och med olika underleverantörer gör du det möjligt att nå önskat resultat. Beroende på erfarenhet och bakgrund kan teamledning eller en roll som konstruktionsansvarig för något mekaniskt delsystem vara aktuellt.

I sektionen värderas prestigelöshet och ett gott samarbete där vi löser våra uppgifter tillsammans högt. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel prioriteras. Detta återspeglas i våra levererade resultat och i våra återkommande medarbetarundersökningar.

För oss handlar det inte bara om vad du kan erbjuda oss, vi vill också erbjuda dig något. Hos oss på Dynamics kan vi erbjuda en arbetsplats som vi har kul på och där vi försöker att upprätthålla en god balans mellan arbetsliv och fritid. Vi erbjuder flexibel arbetstid, arbetstidsförkortning och en rad andra förmåner och vi jobbar i symbios tillsammans mot tydligt uppsatta mål.

Din profil

Jag söker dig som trivs i samarbetet med andra men som också tycker om att ta mycket eget ansvar och självständigt kan driva dina arbetsuppgifter Du har ett genuint intresse för tekniska produkter. Det är också viktigt att du vill lära dig lika mycket som du vill dela med dig av din kunskap.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande

  • Ett par eller flera års erfarenhet av mekanikkonstruktion och produktutveckling

  • Kunskap i något 3D-verktyg

  • Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vid eventuella frågor, kontakta rekryterande chef: Benjamin.Topalovic@saabgroup.com

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här