Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Erfaren mjukvaruingenjör för inbyggda system

Huskvarna, Sweden
Closing date: 15 March 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

I rollen som mjukvaruingenjör kommer ditt huvudsakliga fokus kommer vara att designa och implementera mjukvara samtidigt som du får chansen att vara delaktig vid ett flertal steg i utvecklingsprocessen, från att studera koncept till att delta vid integrering och verifiering hos kunder. Här kommer du tillsammans med andra i mjukvaruutvecklingsteamet arbeta med vår simulatorplattform, som du kan lära dig mer om här.

Vi arbetar med COTS (Commercial Off-The-Shelf mjukvara) men utvecklar också vår egna mjuk-och hårdvara. Vi tror att vi kan hjälpa dig att utvecklas, samtidigt som vi hoppas att du vill bidra med dina kunskaper kring hur vi kan förbättra våra arbetssätt. Varmt välkommen till oss på Saab T&S!

Din profil

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och som vill känna att ditt arbete är meningsfullt. Systemen du kommer få arbeta med är komplexa och därför tar du stort ansvar för dina arbetsuppgifter samt arbetar strukturerat och proaktivt. Du drivs av resultat och teamwork, samarbetar effektivt och gärna, och tvekar inte på att söka efter svar i organisationen.

För att klara rollen bra bör du ha:

  • En högskole-eller civilingenjörsexamen inom data, inbyggda system, elektroteknik eller motsvarande.  

  • Erfarenhet av att utveckla arkitekturer för inbyggda system (och förmåga att stödja utvecklare att utveckla mjukvara enligt den beslutade arkitekturen).

  • Förmåga att beskriva arkitekturer i text och diagram.

  • Minst 5 års erfarenhet som inbyggd mjukvaruutvecklare (C/C++).

  • Förståelse för realtidssystem.


Det är meriterande om du har:

  • Kunskap om kravanalys och skrivande av mjukvarukrav.

  • Kunskap om konfigurationshantering.

Som medarbetare på Saab står du bakom vår värdegrund som vilar på ledorden förtroende, vilja och kunnande. För oss är hur vi är och agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Du är mån om dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och har ett hållbarhetsfokus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Det går bra att ansöka på både svenska och engelska.
Vi tillämpar alltid löpande urval i våra rekryteringsprocesser och tjänsten kan komma att tillsättas före utgångsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.