Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Erfaren planerare med logistikbakgrund till Saab i Arboga

Arboga, Sweden
Closing date: 5 February 2023

Är du planeraren som gärna tar ansvar? Vill du ingå i vår planeringsgrupp och säkerställa utveckling, förbättring och leverans? Då har vi ett spännande uppdrag för dig!

Din Roll

Arbetsuppgifterna hos oss består bland annat i att hantera reparations-/reservdelsförfrågningar och sammanställa en plan för verkstädernas jobb, genom dialog med olika delar av verksamheten får du som planerare överblicken och förståelsen för hur våra enheter ska prioriteras. Planeraren tillhandahåller anbud och koordinerar förfrågningar liksom att regelbundet rapportera leveransstatus.

Som planerare har du tätt samarbete med bl.a. produktionsledare, inköp, ingenjörer för att hålla uppsatta leveransdatum. I teamet driver vi löpande förbättringsarbete och vi arbetar med LEAN i vår målstyrning.

Du kommer att vara stationerad i Arboga men tjänsteresor förekommer, främst till Linköping.

Vi söker dig som gillar att kombinera en operativ roll med att leda och målstyra gruppen. Du trivs i en affärsorienterad miljö, strävar aktivt mot hög servicenivå och kundtillfredsställelse genom interaktion och samarbete med flera olika kontakter, både inom den egna gruppen men även med andra organisationsenheter inom Saab.

Din Profil

Vi ser att du har erfarenhet av arbete med planering/logistik och målstyrning. Har du tidigare arbetat med IFS eller likande system är det meriterande. Goda kunskaper i Excel är ett krav och du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift då vi arbetar med internationella affärer och projekt.

Du har en för tjänsten relevant utbildning, exempelvis inom logistik. Eftersom du får ansvaret att leda gruppen ser vi gärna att du har ledarambitioner. Eventuell tidigare erfarenhet inom ledarskap är naturligtvis meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och för att passa i rollen tror vi att du trivs med ett stort kontaktnät och att arbetsdagen varierar beroende på vad som kommer in. Du har ett starkt driv, är lösningsorienterad, sprider entusiasm och skapar engagemang hos andra människor och har en förmåga att få saker att hända.

Körkort kategori B är ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mera om oss här