Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
strategic-planning.jpg

Erfaren projektplanerare till affärsenhet Ubåt

Karlskrona, Sweden
Closing date: 1 October 2023

Saab söker dig som vill bli en del av vårt spännande och viktiga arbete att utveckla fartyg i världsklass. Just nu letar vår ubåtsverksamhet efter projektplanerare - gärna med en kristallkula att förutsäga framtiden och en vilja att göra skillnad.

Attraheras du av en arbetsplats där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Din roll

Som senior projektplanerare i vår ubåtsverksamhet kommer du att arbeta med tid- och resursplaner för våra nyutvecklings- och underhållsprojekt. Det innebär att du antingen kan arbeta som ensam projektplanerare eller leda en planeringsgrupp beroende på projektets storlek. Du kommer att ha en aktiv roll i projekten, som projektledarens högra hand.

Huvuduppgifterna kommer att vara att:

 • Att vara delaktig i strategiska och operativa analyser och utveckla projekttidplaner
 • Upprätthålla projektens kortsiktiga och långsiktiga resursplanering
 • Analysera tid- och resursplaner för att stötta projektledare och ledning med beslutsunderlag
 • Samverka med projektgruppen i frågor kring resursplanering och vara mitt i dialogen
 • Utveckla arbetssätt och processer

Tjänsten är placerad i Malmö eller Karlskrona och resor sker regelbundet mellan dessa orter.

Din profil

Rollen som senior projektplanerare kräver en person som är driven och ansvarstagande. Du har god affärsförståelse och kan omsätta detta i verksamheten för att nå resultat.

Mångårig erfarenhet från planeringsarbete i projekt och inom projektledning hjälper dig att jobba proaktivt, agera över gränsytor, förutse och hantera förseningar samt att analysera risker och konsekvenser. Därför söker vi dig med god planeringsförmåga, social kompetens och kapacitet att se helheten såväl som drivkraft att dyka ner i detaljer när det behövs.

För att du ska lyckas i rollen tror vi att:

 • Du har lång erfarenhet av projekt och planering.
 • Du kan engagera, övertyga och förmedla budskap på ett tydligt sätt, både i grupp och enskilt.
 • Du fattar beslut i komplexa situationer baserat på logiska antaganden, relevanta fakta, granskning av alternativ, och tillgängliga resurser. Agerar beslutsamt i kritiska situationer, men utan att vara impulsiv.
 • Du har förmågan att hitta balans i att vara resultatorienterad och samtidigt vara en lagspelare som bygger öppna och tillitsfulla arbetsrelationer.
 • Du har erfarenhet av arbete i planeringsprogram eller annat relevant verktyg
 • Du har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att skapa ordning och tydlighet
 • Du har god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull, - och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team med representanter från flera projekt och funktioner. Tillsammans samarbetar vi för att ständigt förbättra och stärka vår kompetens i att leda våra projekt och vårt gemensamma mål är att leverera projekt i världsklass.

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef på Saab:

Marcus Strandepil,

010-217 44 44

marcus.strandepil@saabgroup.com

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.