Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Erfaren teknikinformatör

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
14 December 2021
Apply for this job!

Vill du jobba i en grupp med god sammanhållning och ett stöttande arbetsklimat där vi gör vårt bästa för att alla ska komma till sin rätt? Är komplex teknik och kundnytta en drivkraft för dig?

Din roll

Vi söker en ny kollega i rollen som teknikinformatör, med intresse och gärna vana av att också leda och planera arbetet för en grupp skribenter. Som teknikinformatör sammanställer du information och data för att möjliggöra för operatörer och tekniker att hantera ett radarsystem. Systemen är tekniskt komplexa, med manualleveranser som kan vara allt ifrån några hundra till många tusen sidor.

Du kommer att arbeta både i grupp och enskilt, men din roll kräver mycket kontakt med sakkunniga för att ta emot, söka och verifiera information. Du behöver kunna driva ditt arbete självständigt och ta ansvar för dina leveranser. Våra manualer skrivs i XML-baserad produktionsmiljö och nästan uteslutande på engelska, men svenska förekommer.

Din profil

Du har en teknikinformatörs- eller ingenjörsutbildning i bagaget och har erfarenhet av att jobba som teknisk skribent. Du är självgående, lösningsorienterad och bra på att organisera ditt arbete. I dina uppdrag bidrar du med fokus och engagemang, social kompetens och hög ambitionsnivå. Du behärskar både engelska och svenska på hög nivå.

Det är meriterande om du har vana vid att skriva strukturerad information, bryta ner en omfattande uppgift i hanterbara arbetspaket, samt har kunskap om S1000D-specifikationen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

I gruppen ILS Technical Publications på affärsenheten Radar Solutions vet vi att det är i samspelet med andra man kan utveckla sina bästa sidor och ha roligt. Du kommer att ingå i en grupp med positiva medarbetare som ställer upp för varandra. Vi har en jämn könsfördelning och många olika typer av akademiska bakgrunder, vilket är en styrka för oss.

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.