Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Estimate Manager till Saab!

Linköping, Sweden
Closing date: 11 December 2023

Vill du vara med och spela en central roll i arbetet mot vårt gemensamma mål – keeping people and society safe?  Vill du bidra till gemensam planering och användning av resurser så att vi kan leverera det vill våra kunder vill ha av oss?

I så fall kan du bli vår kollega som Estimate Manager inom Airframe and General Systems område Operativ Planering!

Din roll

Vi behöver stärka upp vårt team med en Estimate Manager. Som Estimate Manager hos oss leder du och fördelar arbetet med att ta fram kalkyler och resurssäkringar inom avdelning Airframe and General Systems. Du samverkar med övergripande kalkylansvariga inom Aeronautics, tekniskt stöd och våra chefer inom avdelningen. Det underlag du bidrar med kommer att definiera vårat genomförande!

Sammanfattningsvis så blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter hos oss följande;

 • Delta i projektifiering av beställda och beslutade uppdrag
 • Kostnadskalkyler för att offerera kund samt för interna utredningar
 • Besvara begäran om resurser inom vår avdelning
 • Framtagning av risker och möjligheter
 • Planering av kalkyluppdrag

På vår avdelning hjälps vi åt i våra olika roller Change Monitor, Master Planning och Estimate Manager. Vi alla sitter under samma tak. Du kommer därför i din roll få arbeta mycket i team och få mycket stöttning av dina kollegor som sitter inom andra kompetensområden.

Din profil

För den här rollen hos oss ser vi att du har minst 5 års erfarenhet från kalkyl- och resurssäkringsarbete, helst inom industriverksamhet.

Vi ser även att du har följande kompetenser och/eller erfarenheter:

 • Eftergymnasial utbildning inom ämnena ekonomi, industriell ekonomi eller strategiskt inköp.
 • Kunna beskriva och kommunicera kalkylsvar till andra professioner inom verksamheten.
 • Ha en vana av att arbeta i Officepaketet.
 • Besitter goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det ses som meriterande om du har en flygteknisk bakgrund och/eller har erfarenhet från ekonomi- och uppföljningssystemet Antura.

För att passa i vårt team och i den här rollen hos oss ser vi att du är:

 • Bra på att lyssna och ta till dig information.
 • Drivande och självständig i ditt arbetssätt.
 • Ansvarstagande, lösningsorienterad, metodisk och har en vilja att utveckla både arbetssätt och samverkan.
 • Operativ och får saker att hända samtidigt som du har förmåga att tänka strategiskt och affärsmässigt.
 • Flexibel i situationer med ständiga förändringar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, vänta därför inte med att skicka in din ansökan för att bli en del av härligt gäng!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.