Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
student.jpg

Examensarbete - Konceptutveckling för Framtidens Ubåtskonstruktioner

Malmö, Sweden
Closing date: 29 October 2023

Din framtida utmaning

Bakgrund

Inför kommande ubåtsprojekt söker vi en dedikerad examensarbetare som delar vårt intresse för teknisk innovation och en inkluderande arbetsmiljö. Tillsammans vill vi genom studier utforska aktuella möjligheter för nya funktionaliteter och ta fram konceptlösningar för att möta framtidens utmaningar inom utbåtskonstruktion.


Beskrivning av examensarbetet

I detta spännande examensarbete kommer du att leda arbetet med att formulera innovativa konceptlösningar för nästa generation ubåtskonstruktioner. Arbetet kommer bestå av kravanalyser, marknadsstudier och att ta fram konceptförslag där man tagit hänsyn till bland annat hållfasthet, signatur, materialval och produktionsanpassning. Konceptframtagningar kommer genomföras i Creo/Windchill.

Du får möjligheten att vara del av ett team som värdesätter mångfald och innovation. Till din hjälp i ditt arbete får du stöd och handledning från erfarna experter inom området.

Det finns möjlighet till fortsatt samarbete och anställning efter avslutat examensarbete.

Den du är idag

Du läser sista året som högskole- eller civilingenjör med inriktning maskinteknik eller motsvarande. Som person är du inte bara analytisk utan också en kreativ problemlösare. Du har goda färdigheter i CAD-programvara, gärna Creo/Windchill. Dessutom har du utmärkta kommunikationsförmågor på både svenska och engelska, i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen

Kontaktperson:
Anette Nilsson

Head of Section, propulsion
Mobile +46 734 34 15 91

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.